Κινητικοτητα για τις εκτασεις της ΕΤΑΔ στο Φαναρι

Φαίνεται να προχωρά η αξιοποίηση και του Ξενία Κομοτηνής

Σε επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η οποία πλέον υπάγεται πλήρως στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., γνωστότερης και ως Υπερταμείο, μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
 
Όπως φαίνεται στις διαδικασίες αξιοποίησης εντάσσεται έκταση στο Φανάρι, όπου η ΕΤΑΔ έχει στην ιδιοκτησία τόσο του κάμπινγκ όσο και της περιβάλλουσας του θαλάσσιας περιοχής, αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιο κομμάτι θα δημοπρατηθεί.
 
Παράλληλα φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και για το Ξενία Κομοτηνής, το οποίο όμως είχε προκηρυχθεί και παλιότερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες της Deal news, μεταξύ των project που προωθούνται άμεσα από την ΕΤΑΔ, περιλαμβάνεται η αξιοποίηση ισάριθμων παραλιακών εκτάσεων που βρίσκονται στην Aνάβυσσο, τη Xαλκιδική και τη Pοδόπη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά τις 16 Απριλίου η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για αυτές τις τρεις παραλίες, για τις οποίες διαπιστώνεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, παρόλο που αναφέρεται πως υπάρχει ανησυχία μήπως η αξιοποίηση «μπλοκαριστεί» στα δικαστήρια, όπως έγινε και στο παρελθόν όταν ο Δήμος Σαρωνικού -όσον αφορά την παραλιακή έκταση στην Aνάβυσσο- προσέφυγε στο Διοικητική Πρωτοδικείο και πέτυχε την αναστολή του διαγωνισμού. 

Λύση και για το Ξενία Κομοτηνής; 

Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με την Dealnews, θα « τρέξει» η αξιοποίηση 5 πακέτων ακινήτων, που αφορούν τα πρώην ξενοδοχεία Ξενία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ETAΔ.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αυτά που θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση είναι τα Ξενία της Βυτίνας, της Καστανιάς, της Έδεσσας, της Κομοτηνής και της Άνδρου.
 

Να υπενθυμίσουμε πως το Ξενία Κομοτηνής έκλεισε τις πόρτες του το 2013, όταν παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του.
 
Το Ταμείο το ενέταξε  στο «πακέτο» των 14 ακινήτων -Ξενία και άλλων δημοσίων ακινήτων ανά την Ελλάδα- με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, (boutique hotel), όμως το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο ως μηδαμινό και τελικά ο διαγωνισμός εγκαταλείφθηκε.
 
Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια εκ των Ξενία που αναφέρθηκαν δεν αποκλείεται να περάσουν στους Δήμους έναντι ετήσιου μισθώματος ή ποσοστού από τα μελλοντικά έσοδα αξιοποίησης, όπως αναφέρουν στελέχη της Εταιρείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.