Κινητη μοναδα αιμοληψιας στο Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Υπερσύγχρονη κινητή μονάδα αιμοληψίας και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας παραδόθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι από την Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η κινητή μονάδα ενημέρωσης και αιμοληψίας αποτελεί κομμάτι ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που τελείωσε και αφορούσε σε δράσεις ευαισθητοποίησης των τοπικών διασυνοριακών πληθυσμών Ελλάδας και Βουλγαρίας πάνω σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας. Η κατασκευή της έγινε στη Γαλλία και η παρακολούθησή της έγινε από τους καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πρόκειται για υπερσύγχρονη μονάδα και μπορεί να πραγματοποιεί με ασφάλεια αιμοδοσίες παντού.

Στην τελετή παράδοσής του οχήματος, η οποία σημειωτέον έγινε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χρυσόστομο Ξανθόπουλο, παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος, ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο αναπληρωτής Νομάρχης Έβρου Ιορδάνης Ντόλας, ο τέως Βουλευτής Απόστολος Φωτιάδης, ο τέως Πρόεδρος της ΝΑΡΕ Χρήστος Χατζόπουλος, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων – συλλόγων αιμοδοσίας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και φυσικά ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου «η μονάδα προέκυψε μέσα από ένα διευρωπαϊκό πρόγραμμα με ήπιες λειτουργίες, το οποίο έχει στόχο δηλαδή την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίησή του γύρω από τον εθελοντισμό. Απευθύνεται στον κόσμο που ζει κατά μήκος της κοιλάδας του Έβρου, δηλαδή στις επαρχίες Χασκόβου και Φιλιππούπολης. Με την συμβολή πολλών ατόμων που εργάστηκαν στο πρόγραμμα προέκυψε η συγκεκριμένη μονάδα».

Στόχος της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην οποία παραχωρήθηκε προς χρήση το όχημα, είναι να καταφέρει, μία φορά την εβδομάδα σε πρώτη φάση να το λειτουργήσει με προορισμούς στους δύο νομούς, αλλά και ευρύτερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.