Κινησεις του Ομιλου Στρατηγακη για ακομη καλυτερη εκπαιδευση

Ο γνωστός Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Στρατηγάκης» , με πολυετή και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο της διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πληροφορικής, επέφερε μια σειρά αλλαγών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του και τον καλύτερο συντονισμό των δραστηριοτήτων του. Έτσι δημιουργήθηκε ο Όμιλος Ε.Γ. Στρατηγάκης Α.Ε. και, παράλληλα, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Ομίλου μετονομάζονται από τη φετινή περίοδο σε ΙΣΟΝ )ISOΝ).

Με αφορμή τις αλλαγές αυτές, ο Όμιλος Στρατηγάκη οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ιμαρέτ, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητές του. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Ομίλου Φωτεινή Στρατηγάκη και ο γεν. Διευθυτής Γιώργος Στρατηγάκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του Ομίλου και στη μετονομασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Αναφέρθηκαν, επίσης στις νέες δραστηριότητες που αναπτύσσονται και ανέλυσαν τη νέα οργανωτική δομή του Ομίλου προβάλλοντας σχετικές με τις εισηγήσεις τους διαφάνειες.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας

Ο όμιλος Στρατηγάκη με την νέα μορφή του αποτελεί τον μεγαλύτεορ ιδιωτικό φορέα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συνεργάζεται με 700 καθηγητές που διδάσκουν σε 100 κέντρα Ξένων Γλωσσών ISON στη Βόρεια Ελλάδα απ’ όπου την περασμένη περίοδο φοίτησαν 20.000 μαθητές. Ακόμη, ο Όμιλος διαθέτει 30 κέντρα εκμάθησης Πληροφορικής (e-studies) και 45 παραρτήματα στην Αλβανία, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία, που προσφέρουν εκπαίδευση σε παιδιά και ενήλικες σε ξένες γλώσσες και πληροφορική. Επιπροσθέτως, με το City Liberal Studies του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Sheffield προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πολλούς τομείς.

30.000 τόμοι αγγλικών βιβλίων

Από το 1997, λειτουργεί η Thessaloniki International Library (Διεθνής Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης) η οποία είναι η μόνη δανειστική βιβλιοθήκη μόνο με αγγλικούς τίτλους βιβλίων στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου οι μαθητές του Ομίλου μπορούν έχοντας δωρεάν συνδρομή, να αναζητήσουν πληροφορίες για μια πληθώρα θεμάτων μέσα από 30.000 τόμους.

Οι επόμενοι στόχοι του Ομίλου Στρατηγάκη εστιάζονται στη συνεχή βελτίωση της υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής, την επέκταση των κέντρων Ξένων Γλωσσών ISON πανελλαδικά, την επέκταση με παραρτήματα σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την αναβάθμιση των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και την ανάδειξη του City Liberal Studies σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών.

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, οι υπεύθυνοι του Ομίλου παράθεσαν δεξίωση για τους ουκ ολίγους συμμετέχοντες στο χώρο του Ιμαρέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.