Κινδυνος να βρεθουν αστεγες 275 οικογενειες ομογενων παλιννοστησαντων

Από τη διακοπή του επιδόματος ενοικίου σε 171 δικαιούχους στον Έβρο, 89 στην Ξάνθη και 15 στη Ροδόπη

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργου Παυλίδη, προκάλεσαν οι πληροφορίες που θέλουν να διακόπτεται από τις αρχές του 2016 η επιδότηση ενοικίου 275 ομογενών παλιννοστησάντων, που διαμένουν στους τρεις νομούς της Θράκης. Οι περισσότεροι δικαιούχοι, ήτοι 171, είναι στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ακολουθεί η Ξάνθη με 89 ενώ στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης μόλις 15 οικογένειες λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη παροχή χορηγείται από τη δεκαετία του 1990 σε οικογένειες, που δεν είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων ομογενών, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνονταν διαδοχικές παρατάσεις. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφόρηση περί της διακοπής της συγκεκριμένης παροχής και έχοντας υπόψιν ότι από το 2013 έπαψε να χορηγείται η σύνταξη των 330 ευρώ στους υπερήλικες ομογενείς, ανακύπτει ζήτημα επιβίωσης των θιγόμενων οικογενειών.

Για δημιουργία αστέγων και πολλαπλών κοινωνικών προβλημάτων, προειδοποιεί ο περιφερειάρχης

Αυτό είναι και το περιεχόμενο της παρέμβασης του κ. Παυλίδη, ο οποίος ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς να βρεθούν εγκαίρως λύσεις για τους 275 δικαιούχους της περιοχής μας. «Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι πάμφτωχοι υπερήλικες, στους οποίους είχε ήδη διακοπεί η καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ προ διετίας», προειδοποιεί ο κ. Παυλίδης, «θα οδηγήσει σε αδυναμία στέγασης, στη δημιουργία αστέγων και πολλαπλών κοινωνικών προβλημάτων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.