Κηδευτηκε, δημοσια δαπανη, ο 17χρονος που εχασε τη ζωη του στο μακελειο του Μοναχου

Tο «τελευταίο αντίο» στον γενναίο συντοπίτη Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τους συμπολίτες του και την ελληνική πολιτεία

Το τελευταίο αντίο στον 17χρονο συμπολίτη μας Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έχασε τη ζωή του στην αιματηρή επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Μόναχο, είπαν σήμερα, συγγενείς και φίλοι του.

Η σορός του 17χρονου έφτασε σε ελληνικό έδαφος από την Γερμανία, λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι, ενώ η κηδεία τελέστηκε στις 5.30 το απόγευμα στον τόπο καταγωγής του, τον Άρατο, δημοσία δαπάνη.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ.Μέτσο Τζεμαλή, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ.Παντελεήμων, οι βουλευτές  ν.Ροδόπης κ.κ.Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών κ. Οντέρ Μουμίν, ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη κ. Σταμάτης Κουρούδης,  ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπρόσωποι της αστυνομικής ηγεσίας της περιοχής, είπαν το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο νέο σε κλίμα οδύνης. 

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου παρέστη σύσσωμη στην τελετή και δέχτηκε τα συλλυπητήρια των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων και αυτά του κ. Κουρουμπλή και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ενώ στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Η σορός του 17χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο πατρικό του σπίτι, ενώ ακολούθησε περιφορά της σορού στους δρόμους του οικισμού για να καταλήξει στο νεκροταφείο του χωριού. 

Ο 17χρονος, ένα από τα 9 θύματα του μακελειού του Μονάχου,  ήταν  καταγόμενος από τον οικισμό και διατηρούσε στενές σχέσεις με τους συγχωριανούς του, καθώς σχεδόν κάθε καλοκαίρι επέστρεφε για τις διακοπές του στον Άρατο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.