Κερδιζει με την ποιοτητα του το μελι της Ροδοπης

Για 4η φορά παραγωγοί και πολίτες αγκάλιασαν την Γιορτή μελιού που πραγματοποίησε στις 6 και 7 Οκτωβρίου ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το Κεντρί»

Αποτελέσματα στην προσπάθειά του να προωθηθεί και να διαδοθεί το μέλι στην περιοχή μας, με τους κατοίκους της Ροδόπης να έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν το τοπικό μέλι, έχει αρχίσει να βλέπει ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το Κεντρί», που διοργάνωσε την 4η Γιορτή μελιού το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 

Οι μελισσοκόμοι της περιοχής παρουσίασαν τόσο το μέλι όσο και άλλα προϊόντα της μέλισσας, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και την κερήθρα, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και ένα μεγάλο περίπτερο του συλλόγου με έντυπο υλικό.
 
Οι προηγούμενες διοργανώσεις είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, και η φετινή δεν ήταν εξαίρεση, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Καρακωστίδης.
 
Η γιορτή έχει γίνει πλέον θεσμός, σημείωσε, με ενδιαφέρον τόσο από τον κόσμο, αλλά και από παραγωγούς, με 13 να συμμετέχουν στη διοργάνωση φέτος.
 
Έτσι ενημερώνουν όλο τον κόσμο, και όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει και να μάθει τόσο για το προϊόν όσο και τον πραγματικό ρόλο της μέλισσας στη φύση, που δεν είναι να παράγει μέλι, αλλά να επικονιάζει τα φυτά.
 

Άλλωστε η περιοχή μας φημίζεται για το εξαιρετικό της μέλι, με φοβερή γεύση και αρώματα, για αυτό και θέλουν να αντιληφθεί και το κοινό πώς γίνεται αυτό.
 
Μετά από αυτά τα χρόνια προσπάθειας, σημείωσε, οι παραγωγοί έχουν δει μια σημαντική διαφορά στην αντίληψη των καταναλωτών, που έχουν αρχίσει να εμπιστεύονται το τοπικό μέλι, πιστεύουν στους παραγωγούς και δείχνουν να το προτιμούν από το τυποποιημένο του εμπορίου. 

Επίδειξη και δοκιμή 

Στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε και επίδειξη εξαγωγής μελιού με Μελιτο-Εξαγωγέα.
 
Ο εξαγωγέας χρησιμοποιείται για να γίνει γρηγορότερα η εξαγωγή του μελιού από τις κυψέλες, και παρόλο που φαίνεται σχετικά εύκολη διαδικασία, έχει και αυτή τα μυστικά της, που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης.
 

Για αυτό και πραγματοποιήθηκε η επίδειξη, ώστε το κοινό, αλλά και οι επίδοξοι μελισσοκόμοι, να έχουν καλύτερη εικόνα της όλης διαδικασίας.
 
Η γιορτή όμως δεν ήταν μόνο επίδειξη, αλλά και δοκιμή, για αυτό και οι μελισσοκόμοι κέρασαν την πρώτη μέρα μέλι με γιαούρτι, και τη δεύτερη μέρα μέλι με λουκουμάδες, ενώ οι μικροί φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να κάνουν face painting για το μέλι και τις μέλισσες, να λύσουν σταυρόλεξα και άλλες δραστηριότητες που αφορούν την μέλισσα. Το απόγευμα του Σαββάτου μάλιστα πραγματοποιήθηκε μια παράσταση καραγκιόζη για τα παιδιά της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.