Κερδισμενοι για εκτη χρονια ο εθελοντισμος και η αλληλεγγυη

Έριξε αυλαία η Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

H Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα» πραγματοποιήθηκε φέτος στην πόλη μας, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το διάστημα 14 με 28 Ιανουαρίου. Η 6η χρονιά υλοποίησής της την βρήκε, απλοποιημένη ως προς τις οργανωτικές της διαδικασίες, προσφέροντας μία μεγαλύτερη ελευθερία σε ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες, όσο και ως προς τα στάδια της πραγμάτωσής της, τόσο ένεκα των δύσκολων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που υφίστανται όσο και λόγω των αντίστοιχων δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα, που  προηγήθηκαν και στις οποίες το κοινό της Κομοτηνής έδωσε δυναμικό «παρών».
 

Ο βασικός στόχος ωστόσο της δράσης αλλά και η θερμή ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων παρέμεινε σταθερή, γεγονός που οδήγησε στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης, που οδήγησε το βράδυ της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου, στην τυπική λήξη αυτής, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν. Ροδόπης.
 

Μία βραδιά γιορτής για το σύνολο των συμμετεχόντων, αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς τους, μέσα από τη συμβολική «βράβευσή» τους με επαίνους συμμετοχής, αλλά και μια βραδιά γιορτής, υπό τους ήχους του συγκροτήματος “Mice The Swing Band” που τίμησαν τη δράση με την εθελοντική τους συναυλία,  προσδίδοντας τον γιορτινό αυτό αέρα, που επιζητούσαν για τη συγκεκριμένη βραδιά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της δράσης. Μία μέρα γιορτής, από την πόλη για τους πολίτες της, που συνεχίζουν να αποδεικνύουν εμπράκτως πως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, που πρωτοσυστήθηκαν σε τέτοιο μέγεθος από τον «αργοπορημένο» Άη Βασίλη και που ωστόσο κράτησαν, εξελίχθησαν και επεκτάθηκαν τόσο σε πολίτες της περιοχής όσο και σε αντίστοιχου χαρακτήρα δράσεις, που δημιουργήθηκαν στο πέρας των έξι αυτών χρόνων. 

Έπαινοι στους συμμετέχοντες 

Οι συμμετέχοντες της δράσης, σε μία σύντομη «τελετή» ανέβηκαν στη σκηνή της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης, για να παραλάβουν τον έπαινό τους, μοιραζόμενοι με τους υπολοίπους το δικό τους μήνυμα σε σχέση με τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, ενώ η έκπληξη της βραδιάς, αποτέλεσε στιγμή συγκίνησης για τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που στηρίζουν και γίνονται κοινωνοί της δράσης από τα πρώτα βήματα της.
 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν φέτος ήταν και η «κατάργηση» του διαγωνιστικού μέρους της δράσης, και κατ’ επέκταση του πρώτου βραβείου, το οποίο ωστόσο, στη λογική της αναγνώρισης του έργου και της βοήθειάς τους, δόθηκε συμβολικά στο σύνολο των ΜΜΕ της περιοχής, με εκπροσώπους αυτών να μπαίνουν για λίγα λεπτά μπροστά από τις κάμερες ώστε να παραλάβουν το βραβείο.
 
Όπως ήταν προγραμματισμένο, η σκυτάλη δόθηκε στους “Mice the Swing Band” οι οποίοι έδωσαν το σήμα της εκκίνησης της γιορτής, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, με πολύ χορό και τραγούδι υπό τους ήχους τους. 

Τυπικός ο χαρακτήρας της τελετής λήξης 

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελετή λήξης είχε τυπικό χαρακτήρα, καθώς χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε η μπασκετική αναμέτρηση του σωματείου Καφετοπωλών της πόλης μας εναντίον επίλεκτων αθλητών των μπασκετικών ομάδων της πόλης, ενώ όπως ανακοινώθηκε η τελευταία δράση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου και θα αφορά στη συνέργεια του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και του συνόλου των παιδικών σταθμών της πόλης μας.
 

Η τελική ποσότητα συγκεντρωθέντων ειδών, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, με την παράδοσή τους, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, που θα αναλάβει και το έργο του διαμοιρασμού τους. 

Η λίστα των συμμετεχόντων 

Στη φετινή Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα» συμμετείχαν:
 
1.     ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
2.     ΔΚΕΠΠΑΚ
3.     KEMEA
4.     Alma Libre
5.     Ωδείο Κόψας
6.     Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
7.     Λέσχη Κομοτηναίων
8.     Θεατρικό Εργαστήρι ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
9.     Θεατρικό Εργαστήρι «Επί σκηνής»
10.   Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής
11.   Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «ο Εύξεινος Πόντος»
12.   Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής
13.   Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής
14.   Πολιτιστική Κίνηση Ν.Ροδόπης
15.   Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης
16.   ΧΕΝ Κομοτηνής
17.   Κοινότητα Νέων Κομοτηνής
18.   Σύλλογος Καππαδοκών ν.Ροδόπης « Ο Μέγας Βασιλειος»
19.   Σύλλογος Καλλιτεχνών ν.Ροδόπης «Αθηνίων»
20.   Εκπολιτιστικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής
21.   Στέγη Πολιτισμού Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες»
22.   Σχολή Χορού Let’s Dance
23.   Γυμναστήριο Sport Fitness
24.   Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Θεώρημα»
25.   Γέλα Χαμογέλα, Πρότυπος παιδικός σταθμός
26.   My green school
27.   2ο Δημοτικό Σχολείο
28.   4ο Δημοτικό Σχολείο
29.   8ο Δημοτικό Σχολείο
30.   Μουσικό εργαστήρι «Νότα»
31.   ΤΕΒΕ- ΕΦΚΑ
32.   Καφέ Σβούρα
33.   Παραδοσιακός Καφενές «Φίλαθλος»
34.   Sultan Tepe
35.   Καφενείο Πάνθεον
36.   Scarlet
37.   Scenario
38.   Ραχάτι
39.   Εύη Μπουτάρα – La petite boutique
40.   Βάσω Χατζητσαούση
41.   DJ Lagos
42.   Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
43.   Mice the Swing Band
 
ΜΜΕ
44.   ΔΙΑΥΛΟΣ 92,4
45.   ΕΡΑ Κομοτηνής
46.   ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
47.   Ο ΧΡΟΝΟΣ
48.   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
49.   ΙΝΚΟΜΟΤΙΝΙ
50.   R CHANNEL
51.   Star Βορείου Ελλάδος, Ειρήνη Τσακίρη – Γιώργος Δάφνης 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.