Κερδισαν τα ασφαλιστικα μετρα και οι συμβασιουχοι καθαριοτητας της Κομοτηνης

Αγώνας δρόμου για να καταβληθεί το 40% που επιδίκασε το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής πριν από το Πάσχα

Ακόμα μια δικαστική νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριότητας της Ροδόπης, που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την καταβολή των αποδοχών τους μιας και παρόλο που εργάζονται νόμιμα, και οι Δήμοι υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής, αυτά δεν υπογράφονται από την αρμόδια επίτροπο ώστε να τους καταβληθούν, καταγράφηκε την Τρίτη 11 Απριλίου.
 
Την Τρίτη λοιπόν το Ειρηνοδικείο Κομοτηνής με προσωρινή διαταγή του επεδίκασε τμήμα αποδοχών από πλευράς των συμβασιούχων του Δήμου Κομοτηνής, με την απόφαση να ορίζει ότι 40% των απαιτήσεων τους θα πρέπει να τους καταβληθεί άμεσα, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση της προσφυγής τους για το σύνολο των αποδοχών, που θα εκδικαστεί στις 22 Μαΐου.
 
Η διαταγή επιδόθηκε ήδη στο Δήμο Κομοτηνής, μιας και γίνεται προσπάθεια να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό και να καταβληθούν τα χρήματα πριν το Πάσχα.
 
Ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τους συμβασιούχους των Δήμων Μαρωνείας Σαπών και Ιάσμου, που είναι λιγότεροι σε αριθμό, με αυτές πιθανότατα να εκδικάζονται μετά το Πάσχα.
 
Πάντως πηγές θέλουν την όλη προσπάθεια να έχει ενισχυθεί σημαντικά από την συμπαράσταση και την βοήθεια του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ. Φωτεινή Αντωνιάδου και τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Μάγγα, που πίεσαν και κινήθηκαν για τους εργαζόμενους παρόλο που δεν είναι μόνιμοι.
 
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη υπήρξε μια ακόμα θετική εξέλιξη στο συνολικό αγώνα των συμβασιούχων για την πληρωμή τους, μιας και οι συμβασιούχοι στο Δήμο Ωραιοκάστρου, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις προσφυγές, κέρδισαν την τελική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με το δικαστήριο να αποδέχεται το αίτημά τους και να δίνει εντολή στο Δήμο να καταβάλλει το σύνολο των δεδουλευμένων.
 
Με αυτή την απόφαση, ο δρόμος για την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων έχει πλέον ανοίξει διάπλατα για όλους τους υπόλοιπους, παρόλο που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μάιο για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.