Κεντρικη ενημερωτικη διασκεψη της ΔΑΚΕ Δημοσιου Τομεα

Κεντρική ενημερωτική διάσκεψη της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ξενία.

Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα και Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού Τομέα της ΝΔ Κώστας Κόλλιας. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά έγινε και πολιτική συζήτηση εν όψει των ευρωεκλογών.


Καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ η Μάγδα Γιαμουστάρη αναφέρθηκε στην παράταξη «που με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, υπευθυνότητα και εργατικότητα, είναι πάντα μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων, αποδεικνύοντας διαρκώς ότι είναι δύναμη ευθύνης και κερδίζοντας γιʼ αυτό την εμπιστοσύνη της βάσης. Όλα αυτά καταδεικνύουν τα υψηλά ποσοστά που παίρνει η ΔΑΚΕ κάθε φορά στις κλαδικές εκλογές των συνδικάτων».

Η κ. Γιαμουστάρη αναφέρθηκε στους αγώνες της παράταξης τονίζοντας ότι αυτές αναγνωρίστηκαν από τον κ. Καραμανλή με την τοποθέτηση του Κώστα Πουπάκη σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ, χαιρέτισε αυτή την επιλογή προσθέτοντας ότι είναι ένας λόγος που θα παλέψουν ώστε οι εκλογές να έχουν ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που θα ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία που είναι πιο ενωμένη από ποτέ κατεβαίνει στις εκλογές της 7ης Ιουνίου με το κεφάλι ψηλά, προβάλλοντας το έργο της και δίνοντας λογαριασμό στους πολίτες χωρίς να ταυτίζει το κράτος με το κόμμα, χωρίς να χωρίζει τους πολίτες στους «δικούς της» και στους άλλους, πιστεύοντας στο κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον της ασφάλειας και της ευημερίας».

Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος αναφερόμενος στη συνδικαλιστική παράταξη ανέφερε ότι συνεχίζει απαρέγκλιτα και πιστά το πρόγραμμα των περιφερειακών συναντήσεων – διασκέψεων με όλα τα συνδικαλιστικά της στελέχη σε όλη την Ελλάδα.

«Σήμερα εδώ στην Κομοτηνή έχουν κληθεί όλοι οι συνδικαλιστές, όλων των χώρων του δημοσίου, προκειμένου να ενημερωθούν και συγχρόνως να ενημερώσουν για τα κατά νομούς προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του δημοσίου αλλά και οι εργαζόμενοι. Επίσης στη συνάντηση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία από κοινού να αναλύσουμε τα προβλήματα, να εκτιμήσουμε την κατάσταση στο εργασιακό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό τοπίο και από κοινού να συμφωνήσουμε στα αίτια των προβλημάτων και κυρίως στις συνδικαλιστικές και πολιτικές πρακτικές που η παράταξή μας με πρωτοβουλίες της, αλλά και σε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις που συγκροτούν την ΑΔΕΔΥ να δρομολογήσουμε τις διεκδικήσεις μας».

Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την περιφερειακή διάσκεψη αφορούσαν στην ενημέρωση για βασικά θέματα που το συνδικαλιστικό κίνημα έθεσε στην κυβέρνηση η οποία τα αποδέχθηκε και είναι σε πορεία υλοποίησης όπως η επιμόρφωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, ο υπαλληλικός κώδικας, η ίδρυση του «Κοινωνικού Πολύκεντρου» και η ανακαίνηση του κτιρίου της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης οι διεκδικήσεις που αφορούν σε θέματα οικονομικά όπως το νέο μισθολόγιο, το επίδομα των 176 ευρώ, η εισοδηματική πολιτική η επικουρική ασφάλιση, όπου ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε η βιωσιμότητα των ταμείων, καθώς και η απόφαση του ΔΕΚ για τα όρια ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζομένων».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.