Κενη εμεινε μια θεση για μπαρακι στην Αρωγη

Ο κορωνοϊός φαίνεται να έκοψε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, με όλες τις θέσεις να έχουν ένα μόνο ενδιαφερόμενο

Κενή έμεινε και η θέση για θαλάσσια μέσα αναψυχής

 

Χαμηλό ήταν το ενδιαφέρον για τις θέσεις στην παραλία Αρωγής και Μέσης που δημοπρατήθηκαν την Τρίτη από το Δήμο Κομοτηνής, με όλες να κατακυρώνονται στον πρώτο πλειοδότη, ενώ μία έμεινε κενή.

 

Έτσι δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος για το τμήμα Κ7, το οποίο είναι το πλησιέστερο στον δίαυλο που χωρίζει τις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις στην παραλία, τόσο το τμήμα αιγιαλού όσο και το τμήμα για την καντίνα, υπήρξε μόνο ένας ενδιαφερόμενος για κάθε μία.

 

Όλες οι θέσεις κατακυρώθηκαν στην τιμή εκκίνησης +3%, που είναι η τιμή που πρέπει να δώσει ο πλειοδότης για τον διαγωνισμό. Αυτή σημαίνει πως οι 6 θέσεις για ξαπλώστρες στην Αρωγή κατακυρώθηκαν στα 21.460 ευρώ (20.835+3%) συνολικά για τα 3 χρόνια της παραχώρησης ενώ οι αντίστοιχες θέσεις για καντίνες 6.756 ευρώ, (6.560+3%).

 

Επίσης υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος για τη θέση θαλασσίων μέσων στην Αρωγή, που κατακυρώθηκαν στα 3.300 ευρώ.

 

Όσο για τον ένα χώρο παραλίας στη Μέση υπήρχε πάλι ένας ενδιαφερόμενος, με την τιμή εκεί να ανέρχεται στα 11.800 ευρώ ενώ η τιμή για την καντίνα ανέρχεται 6.650 ευρώ.

 

Τέλος δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τη θέση θαλασσίων μέσων στην συγκεκριμένη παραλία.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1/3 των ποσών αυτών, που αντιστοιχεί στην φετινή χρονιά, θα είναι μειωμένο κατά 60%, λόγω κορωνοϊού, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης απέδωσε το χαμηλό ενδιαφέρον στην ανησυχία που έχει προκαλέσει το φαινόμενο στους επαγγελματίες.

 

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας θα κατακυρωθούν από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ για τη θέση που δεν υπήρξε ενδιαφέρον, θα γίνει επαναληπτική δημοπρασία.

 

Αν πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε από τις 15 Ιουλίου υπεύθυνη για το τι θα γίνει είναι σύμφωνα με το νόμο η Κτηματική υπηρεσία, που θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.