Κενα εκπαιδευτικων στα Μειονοτικα Σχολεια

Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ

Ερώτηση για τα κενά εκπαιδευτικών που παρατηρούνται στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης υπέβαλε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ. Σύμφωνα με τον βουλευτή τα κενά ανέρχονται σε 15 και αφορούν το Μειονοτικό Πρόγραμμα των Μειονοτικών Σχολείων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«Κενά έως και δεκαπέντε αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης, συνεχίζουν κατά πληροφορίες μας να υφίστανται έως και σήμερα, ενώ έχουμε διανύσει ήδη δύο μήνες λειτουργίας στο νέο σχολικό έτος 2020-21. 

Όπως καταλαβαίνετε η έλλειψη αυτών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) επιβαρύνει περεταίρω την λειτουργία του προγράμματος με δυσαναπλήρωτα κενά, χαμένες διδακτικές ώρες και ενώ το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καταβάλει άοκνες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας που επικρατούν στην Χώρα.     
Συνεπώς, επιβάλλεται η άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας πρόσληψή τους.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Πότε προβλέπεται να καλυφθούν οι κενές έως και σήμερα θέσεις των εκπαιδευτικών του Μειονοτικού Προγράμματος των Μειονοτικών Σχολείων (ΠΕ73) που διδάσκουν σε διάφορα Μειονοτικά Σχολεία των τριών νομών της Θράκης;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.