Κεφαλαιο για τον ΓΑΣ ο Γιωργος Κουτσοβασιλης

Συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα 45 χρόνια δίνοντας το παράδειγμα στους νέους

Ο Γιώργος Κουτσοβασίλης ανήκει στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων που ήρθαν στην Κομοτηνή για να σπουδάσουν ωστόσο για οικογενειακούς λόγους αποφάσισε να μείνει στην πόλη μας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις ομάδες της πόλης μας.

Το 1994 ήρθε στην Κομοτηνή από την Θήβα, όπου αγωνιζόταν με την φανέλα του Κάδμου αγωνιζόμενος αρχικά με την φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία της Ασπίδας Ξάνθης ενώ μετά καθιερώθηκε στο ρόστερ του ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο 45χρονος πλέον PowerForwardμε έφεση το Reboundχρόνο με τον χρόνο ενσωματωνόταν στην φιλοσοφία των «Κυανέρυθρων» προσφέροντας τόσο επιθετικά με εκνευριστική για τους αντιπάλους ευστοχία έξω από την γραμμή των 6.25 τότε αλλά και αμυντικά μαζεύοντας διψήφιο αριθμό ριμπάουντ σε κάθε αγώνα. Μάλιστα έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της Κομοτηνής, που ταυτίζονταν μαζί του βλέποντας να κυλιέται για μία χαμένη κατοχή και να βάζει τις φωνές στους συμπαίχτες του για να τους αφυπνίσει. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο στην Αγία Παρασκευή, όπου ο ΓΑΣ κυνηγούσε νίκη με 17 πόντους αλλά δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά παίζοντας για την φανέλα και την ιστορία με τον Στάθη Καμαράκη στην ηγεσία και τον Θανάση Χατζηνικολάου στο πλευρό του ο ΓΑΣ πήρε τη νίκη και το τρίποντο-μαχαιριά του Κουτσοβασίλη όρισε νικήτρια την ομάδα της Κομοτηνής.
Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του «Κουτς» που γύρισε στην κερκίδα και φώναξε «Μαζί μου στην Γ΄ ρε, μαζί μου…». Η αλήθεια είναι πως το παρασκήνιο των τελευταίων παιχνιδιών ήταν μεγάλο και ο ΓΑΣ υποβιβάστηκε στην ισοβαθμία. Αλλά όντως πήρε μαζί του την Αγία Παρασκευή και άλλες 12-14 ομάδες που περίμεναν να μείνει η ομάδα της Αθήνας για να προβιβαστούν από την Γ΄ ΕΣΚΑΝΑ και πάνω…

Η ανάπαυλα και η επιστροφή στα γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής

Επαγγελματικοί λόγοι ώθησαν τον Κουτσοβασίλη να σταματήσει το 2011 όταν και βραβεύτηκε από τον χρόνια έφορο και δεύτερο πατέρα του εδώ Θανάση Καλαμάτα δεχόμενος το ζεστό χειροκρότημα όλων των συμπαιχτών και φίλων του ΓΑΣ. Παρόλα αυτά η φλόγα που είχε μέσα για το μπάσκετ δεν μπορούσε να «σβήσει» και έτσι αποφάσισε να γυρίσει στην ενεργό δράση, φορώντας τη φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής.

Εκεί κατάφερε να αφήσει το «αποτύπωμα» του καθώς την πρώτη σεζόν ήταν ο ηγέτης στην άνοδο της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική έχοντας καταλυτικό ρόλο τόσο αγωνιστικά όσο και ηθικά, καθώς αποτέλεσε πρότυπο αθλητή, πηγαίνοντας πρώτος στην προπόνηση και φεύγοντας τελευταίος. Μάλιστα η συνέχεια ήταν ανάλογη καθώς η ΑΕΚ έμεινε για 3 χρόνια στην Γ΄ Εθνική, φτάνοντας μάλιστα ένα βήμα πριν την Β΄ Εθνική ενώ στην τελευταία σεζόν με την αποχώρηση του «έκλεισε» ουσιαστικά ο κύκλος της ΑΕΚ στην Γ΄ καθώς λίγους μήνες αργότερα υποβιβάστηκε.

Η επιστροφή στον ΓΑΣ

Ο Γιώργος όμως, ο «Παππούς» των παρκέ της Κομοτηνής δεν ήθελα να ολοκληρώσει με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του και έτσι επέστρεψε στον ΓΑΣ της καρδιάς του. Εκεί υπό των οδηγιών του Νεοκλή Λεμονίδη εκ νέου πανηγύρισε μία ακόμα άνοδο, αυτήν την φορά στην Β΄ Εθνική ενώ πέρυσι αποτέλεσε «βράχο» στη ρακέτα του ΓΑΣ, όπως και φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν πριν την διακοπή. Το «Μικρόβιο» είναι τόσο βαθιά στο αίμα του Γιώργου Κουτσοβασίλη, ο οποίος είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παρκέ της Βορείου Ελλάδος και θα αφιερώνει στην κόρη του τα τρίποντα που βάζει στους αντιπάλους του ΓΑΣ!

Πάθος και σκληρή δουλειά

Τι είναι αυτό όμως που ξεχωρίζει τον Κουτσοβασίλη από τους υπόλοιπους αθλητές; Πρώτο στοιχείο είναι σίγουρα το ότι δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Ο «Παππούς» θα δώσει την ψυχή του στο παρκέ και δείχνει στους συμπαίχτες του πως μέσα στο γήπεδο στο μυαλό του είναι μόνο η ομάδα. Μετά από εκεί πάντα ήταν αυτός που πήγαινε στο γήπεδο νωρίτερα από όλους είτε σε προπονήσεις είτε σε αγώνες και εκτός έδρας αποστολές, έχοντας κάθε δικαίωμα να βάζει τις φωνές στους συμπαίχτες του όταν αυτοί παρουσιάζονταν νωχελικοί. Ο «εκρηκτικός» του χαρακτήρας δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να τον σεβαστούν τόσο οι αντίπαλοι όσο και οι διαιτητές, δίνοντας σφικτά το χέρι μετά από κάθε αγώνα συγχαίροντας τον για το πάθος. Στην τελική αν κάθε ομάδα είχε 5 αθλητές σαν και αυτό, δεν θα τελείωνε κανένα παιχνίδι χωρίς να νικήσει!

Με δεδομένο πως ο Κουτοβασίλης έχει αποφοιτήσει από το ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής έχοντας επιλέξει την ειδικότητα της Καλαθοσφαίρισης, είναι σίγουρο πως θα ασχοληθεί και με την προπονητική, έχοντας πάρει παραστάσεις από σπουδαίους προπονητές που έχει συνεργαστεί μαζί του. Όπως επίσης είναι σίγουρο πως εκτός από την αγάπη για το άθλημα θα τους μεταδώσει και αυτό το στοιχείο που ξεχώριζε τον ίδιο από τους υπόλοιπους, δηλαδή την μη-αποδοχή της ήττας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.