Κεφαλαιο για το ΚΕΜΕΑ οι 100 αισθητηρες για την παροχη ιατρικης παρακολουθησης

Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος E-HEALTH MONITORING

Ενημέρωση σε ωφελούμενους και εταίρους του προγράμματος για τον κορωνοϊό πραγματοποίησε το ΚΕΜΕΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση, ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αλλά και για την πορεία και τα αποτελέσματα του έργου «EHEALTH Monitoring», πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής εταίρος του έργου, το ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής, με τη συμμετοχή τόσο των εταίρων του έργου, που χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Interreg, όσο και των ωφελούμενων του.

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο EHEALTH MONITORING στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης της υγείας των πολιτών σε διακρατικό επίπεδο, το οποίο βασίζεται σε ΤΠΕ και προσωπικούς μη επεμβατικούς αισθητήρες, 100 από τους οποίους προμηθεύτηκε και έχει διαθέσει σε ωφελούμενους της περιοχής μας το ΚΕΜΕΑ.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Αφορμή όμως για την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ήταν η πανδημία του κορωνοϊού, που επηρεάζει όλους τους πολίτες, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Άλλωστε πολλοί από τους ωφελούμενους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, για αυτό και μια ενημέρωση επιπλέον, για τα μέτρα πρόληψης αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν απέναντι στον ιό, ταιριάζει με την ιατρική φύση του προγράμματος. «Τους κάναμε ενημέρωση γενικά για τον κορωνοϊού, τι πρέπει να κάνουν, γιατί αποτελεί μια ασθένεια που απασχολεί όλη την κοινωνία, και κουμπώνει με το πρόγραμμα» ανέφερε. Για αυτό και η γιατρός εργασίας του προγράμματος παρέθεσε τις οδηγίες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αποφυγή συνωστισμού, πλύσιμο χεριών, τη μάσκα και άλλα.

Κεφάλαιο για το ΚΕΜΕΑ οι συσκευές

Όσο για την πρόοδο του προγράμματος, ο κ. Σωτηρακόπουλος σημείωσε πως αυτό βρίσκεται σε καλή φάση, ενώ είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές-αισθητήρες που προμηθεύτηκε το ΚΕΜΕΑ, και μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Να αναφέρουμε πως το σύστημα που σχεδιάστηκε, αποτελείται από ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα και από προσωπικές φορητές συσκευές με αισθητήρες που παρέχουναπομακρυσμένη παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας του πολίτη, συνεχή παρακολούθηση της συμμόρφωσης του ασθενούς με τη θεραπευτική του αγωγή αλλά και τη δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με το ιατρικό προσωπικό.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εξασφαλιστεί η συνέχεια της περίθαλψης στο σπίτι ή το περιβάλλοντου ασθενούς, η πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς και η εύκολη πρόσβαση στον επαγγελματία υγείας οπουδήποτε καιοποτεδήποτε μειώνοντας την υγειονομική περίθαλψη με παράλληλη διατήρησηυψηλής ποιότητας ιατρικής συμβουλής και παρακολούθησης.

Έτσι λοιπόν, οι αισθητήρες αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ΚΕΜΕΑ για την παρακολούθηση πολιτών που χρειάζεται να παρακολουθούνται, ώστε να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση, σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία, το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και την Νοσηλεύτρια που έχει το ΚΕΜΕΑ.

Έτσι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου 100 συμπολίτες μας, ώστε να μπορούν να έχουν μια παρακολούθηση εντός της οικίας ή του χώρου τους, μειώνοντας την ανάγκη για μετακινήσεις ή επισκέψεις σε υπηρεσίες μέριμνας.

«Είναι ένα Κεφάλαιο το οποίο θα μείνει στο ΚΕΜΕΑ που θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.