Καζα…δυος 2016

Ιανουάριος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιερώνει την 25η Ιανουαρίου ως εθνική αργία ώστε να θυμίζει στους πολίτες την πρώτη φορά αριστερά. Την ημέρα της εθνικής επετείου δεν γίνεται παρέλαση αλλά γυμναστικές επιδείξεις όπου περίοπτη θέση έχουν οι διαγωνισμοί κυβίστησης ώστε να συμπεριλαμβάνεται στους εορτασμούς και η δεύτερη φορά αριστερά.

Οι εκλογές στη ΝΔ αναδεικνύουν νικητή τον Βαγγέλα Μεϊμαράκη. Τριήμερο γλέντι ξεκινά στη Συγγρού με τη συμμετοχή του Αγάθωνα, που όπως αποδεικνύεται είναι μακρινός του τριτοξάδελφος. 

Φεβρουάριος

Φλεβάρη, κουτσοφλέβαρε… Μεγάλες χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα και παγετοί καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. Δεν πεθαίνουν αρκετά γρήγορα από το ψύχος οι Έλληνες με αποτέλεσμα να τίθεται υπό νέα αμφισβήτηση η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Προωθείται νέα μεταρρύθμιση για την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων.

Απομένουν δύο ταμεία για όλους τους ασφαλισμένους, ένα υγείας και ένα παροχής συντάξεων. Το πρώτο κρατά το ακρωνύμιο ΙΚΑ αλλά αυτή τη φορά από τα αρχικά της φράσης «Ίσως Κάπου Αλλού», που είναι η μόνιμη φράση των υπηρετούντων στις δημόσιες δομές υγείας. Το δεύτερο ονομάζεται σε ΚΩΜΗ, από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως παράδειγμα συνταξιούχου προς αποφυγή και μετασχηματίζεται σε τυχερό παιχνίδι που κάθε Τετάρτη και Κυριακή κληρώνει ένα ΑΜΚΑ με τους τυχερούς να κερδίζουν σύνταξη αν καταφέρουν φυσικά να φτάσουν στα 70. 

Μάρτιος


Πυκνό πέπλο αιθαλομίχλης σκεπάζει όλη τη χώρα. Μέσα στη θολούρα που επικρατεί στον εναέριο χώρο, ελληνικά μαχητικά καταρρίπτουν αεροσκάφος των εθνικών αερογραμμών του Τουβαλού. Η χώρα της Ωκεανίας απαντά με εμπάργκο στις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων. Η ελληνική κυβέρνηση με απογοήτευση δέχεται την απόφαση, αφού το Τουβαλού είναι η μόνη χώρα στην οποία η Ελλάδα εξάγει ακόμα το μοναδικό προϊόν που παράγει πλέον, το φραπόγαλο. 

Απρίλιος

Ο καιρός γλυκαίνει. Μαζί με την καλοκαιρία επιστρέφουν και οι μεταναστευτικές ροές του Αιγαίου. Τα hot spots του Αιγαίου που εν τω μεταξύ λόγω απραξίας είχαν γίνει cold spots, αποδεικνύονται ανέτοιμα και έτσι η ΕΕ σε μια απέλπιδα προσπάθεια διαφύλαξης του δυτικού πολιτισμού αποφασίζει το χτίσιμο τείχους και στο Αιγαίο. Το έργο μπαίνει στα κατάστιχα της ιστορίας ως το σημαντικότερο τεχνικό επίτευγμα του δυτικού πολιτισμού, αφού είναι το πρώτο θαλάσσιο τείχος που κατασκευάζει ο άνθρωπος. Το τείχος γίνεται τουριστική ατραξιόν αυξάνοντας τον τουρισμό της χώρας κατά 2%. Πλωτές καντίνες ελλιμενίζονται κατά μήκος του τείχους. 

Μάιος

Πρωτομαγιά και Πάσχα πέφτουν μαζί. Ο Αλέξης Τσίπρας δράττει την ευκαιρία και με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό σημειώνει πως δεν πρόκειται για σύμπτωση. «Μετά τους επιδέξιους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, μέρα που είναι, καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευση των δανειστών πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορούν να ελπίζουν σε επαναφορά μισθών και συντάξεων σε ορίζοντα Δευτέρας Παρουσίας.

Από εδώ και εφεξής Ανάσταση και το δικαίωμα στην Εργασία θα εορτάζονται μαζί ως μέλλοντα να γίνουν. Είναι μια σημαντική κατάκτηση της ελληνικής πλευράς απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη. Δεν σταματάμε όμως εδώ συνεχίζουμε με το ίδιος πάθος τον αγώνα για να βγει η χώρα μας από την κρίση με τους πολίτες της όρθιους» επεσήμανε χαρακτηριστικά στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός. Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, αποφασίζει να στείλει έντεχνο τραγουδιστή στην Eurovision. Επιλέγεται ο Χρήστος Θηβαίος, ώστε να αποδείξει την παραγωγικότητά του. Πατώνει στη βαθμολογία κερδίζοντας τα χασμουρητά όλης της Ευρώπης και δεν καταφέρνει να προκριθεί στον τελικό. 

Ιούνιος

Έρχεται στη βουλή επιτέλους προς ψήφιση το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς αποφασίζεται τελικά να αλλάζει και από παράλληλο μετονομάζεται σε «αριστερότερο από το τελευταίο νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση, αρκετά δεξιό όμως για να το ψηφίσουν και οι ΑΝΕΛ, ευθεία όπως μπαίνεις είναι το καφενείο της βουλής, πιάσε ένα εσπρεσάκι για το σ. Αλέκο». Στο νομοσχέδιο τελικά περιλαμβάνονται αποκλειστικά μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως το ξύρισμα του μουστακιού του Βαγγέλα Μεϊμαράκη, ύστερα από απαίτηση των δανειστών –τους αγρίευε η μυστακοφόρα όψη του- και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στη μπάλα από τον Παναθηναϊκό κάθε 10 χρόνια, έτσι για τα μάτια του κόσμου. 

Ιούλιος


Ξεσπά μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ύστερα από τις δηλώσεις Σταθάκη πως η κατάσταση στην Ελλάδα ορίζεται ως φοροκάθαρση και όχι ως φοροκτονία. Έντονη είναι η αντίδραση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμένου που κάνει λόγο για δολοφονία της οικονομικής μνήμης και καλεί σε μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ο Πάνος Καμμένος καίγεται από πάνω ως κάτω λόγω του καυτού ήλιου αποκτώντας πλέον το παρατσούκλι Πάνος-Κάτως Καμμένος. 

Αύγουστος


Πραγματοποιούνται στο Ρίο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τα κρούσματα ντόπινγκ έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας, με τους υπευθύνους να εξαγγέλλουν αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου αθλητών. Όλα ξεκίνησαν όταν η κινέζικη ομάδα κατάφερε να κερδίζει στο άλμα εις ύψος, οι Γερμανοί στο πινγκ πονγκ και η Ελλάδα στο πόλο επί χόρτου. Δύο Θεσσαλονικείς φίλαθλοι που επισκέφθηκαν την πόλη της Βραζιλίας είναι έτοιμοι να δηλώσουν πως είναι καλύτερη και από την Χαλκιδική μέχρι που συνειδητοποιούν ότι η χώρα του καφέ αγνοεί παντελώς τον φραπέ. Προς το τέλος του μήνα βγαίνουν οι βάσεις. Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις που θέλουν το κύμα φυγής προς το εξωτερικό να παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι. 

Σεπτέμβριος


Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς βρίσκει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων όλης της χώρας με το μάθημα των θρησκευτικών εκτός. Η απόφαση του υπουργού Παιδείας σηκώνει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της εκκλησίας. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οι δύο άνδρες συμφωνούν ότι διαφωνούν και η ζωή συνεχίζεται ως έχει. 

Οκτώβριος


Πάει ένας χρόνος από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Οι έλληνες πολιτικοί παρουσιάζουν σημάδια στέρησης από εκλογική διαδικασία και ζητούν ξανά από την κυβέρνηση να καταφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης απαντά πως δεν του έδωσε αυτήν την εντολή ο ελληνικός λαός και αποφασίσει ανασχηματισμό. Καίριες θέσεις αναλαμβάνουν τεχνοκράτες. Η έξυπνη σήτα γίνεται υπουργός παιδείας, η Έλενα Παπαρίζου υπουργός Τουρισμού, η γιαγιάκα που τον χαιρέτισε έξω από το δημαρχείο στο Κερατσίνι κυβερνητική εκπρόσωπος, ο σέξι κρητικός βοσκός-μοντέλο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, ο Τάκης Τσουκαλάς υπουργός αθλητισμού. Οι θέσεις των ΑΝΕΛ μένουν ως έχουν γιατί ως γνωστόν κανένας κουτσός δεν πριονίζει το δεκανίκι του. 

Νοέμβριος


Ανοίγει ο πολυπόθητος διάλογος για το ελληνικό χρέος. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένει η ελληνική πλευρά αφού οι θεσμοί φέρνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κάτι χαρτιά για κάτι δάνεια από την εποχή του Περικλή. Με έναν αποφασιστικής σημασίας ελιγμό η ελληνική πλευρά απαρνείται το αρχαίον πνεύμα αθάνατον. Η Ζωίτσα δράττει της ευκαιρίας και βγαίνει από την αφάνειά της για να προσθέσει καμιά δεκαριά χαρακτηρισμούς για το ελληνικό χρέος όπως αντιπαραγωγικό, αντικραδασμικό με διπλό αμμωνιαζόλ σκοτώνει ψύλλους, κατσαρίδες και λοιπούς ανεπιθύμητους επισκέπτες στη στιγμή.

Δεκέμβριος


Τα τζάμπο αποφασίσουν αυτή τη φορά να πάνε ένα βήμα παρακάτω, αντί για χριστουγεννιάτικη διαφήμιση αποφασίζουν να βγάλουν διαφήμιση που να δείχνει τις μέρες που απομένουν για το Πάσχα. Κάποιος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο προστρέχει στην ενόρασή του για να μπορέσει να παρουσιάσει στον «ΠτΘ» τον μοναδικό, έγκυρο και ρεαλιστικά σουρεαλιστικό Καζαδύο 2017…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.