Κατοικοι της Δυμης διαμαρτυρονται για τη λειτουργια λατομειου στην περιοχη

Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

Τέσσερις αναφορές κατατέθηκαν από τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής,  Ιλχάν Αχμέτ, για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τους εργαζομένους της Ροδόπης.
 
Ειδικότερα, κατατέθηκε αναφορά-καταγγελία προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεκάδων κατοίκων του οικισμού Δύμης της Π.Ε. Ροδόπης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών δυναμικότητας μεγαλύτερης των 2.000 τόνων ανά ημέρα στην περιοχή τους που ευθύνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, για «ανυπόφορες καταστάσεις στην υγεία των κατοίκων», ενώ προκαλεί βλαβερές συνέπειες στην παραγωγή του κερασιών καθώς ο συγκεκριμένος οικισμός είναι ένας από τους πυλώνες της κερασοπαραγωγής στο νομό Ροδόπης.
 
Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν έγκαιρα και να υποχρεώσουν την εν λόγω εταιρία να τοποθετήσει συστήματα εκτόξευσης νερού στον τροφοδότη των μηχανημάτων με κύριο στόχο την μείωση της εκπομπής της σκόνης, όπως και στην διενέργεια των ενδεδειγμένων ελέγχων για το αν πληρούνται οι όροι υπό τους οποίους εδόθη η άδεια λατομείου αδρανών υλικών.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης κατέθεσε αυτούσιο το κείμενο των κατοίκων και παρακαλεί για τις ενέργειες του υπουργού για τη διασφάλιση της αειφορίας και της περιβαλλοντικής ισορροπίας αλλά και της δημόσιας υγείας σε μια περιοχή που θεωρείται από τις πλέον παραγωγικές σε επίπεδο γεωργικών εκμεταλλεύσεων αλλά και με πλούσιο φυσικό κάλλος στο νομό Ροδόπης.
 

Αίτημα για παράταση παραμονής των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα

 
Επίσης, κατατέθηκαν τρεις διαδοχικές αναφορές προς τους Υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος που ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων εκατοντάδων εργαζομένων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του δήμου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Δασών ΑΜ-Θ για την επέκταση του χρόνου παραμονής τους στην εργασία μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, διότι στις υπηρεσίες όπου απασχολούνται τους τελευταίους 12 μήνες η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους και την συνέχιση παροχής άμεσων  λύσεων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 
Παράλληλα, τίθεται εκ μέρους του βουλευτή Ροδόπης επιτακτικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΑΜ-Θ  αλλά και του Δήμου Κομοτηνής που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια μείζον θέμα με την στελέχωση των υπηρεσιών του και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.