Κατω τα χερια απο το ΤΕΑΥΦΕ!

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωράνε σήμερα οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία, στις φαρμακαποθήκες καθώς και οι ιατρικοί επισκέπτες με τις «ευλογίες» των εργοδοτών τους. Με τη συναίνεση και την κατανόηση των εργοδοτών στα αιτήματά τους, θα ξεκινήσει η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης στις 10 το πρωί. Για την Κομοτηνή σαν τόπος συνάντησης ορίστηκε ο Συνεταιρισμός Κομοτηνής αναμένεται δε καθολική συμμετοχή από τους υπαλλήλους του νομού Ροδόπης.

Η πρόεδρος φαρμακοϋπαλλήλων νομού Ροδόπης Δώρα Ελευθεριάδου ανέφερε τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται η απεργία. «Η κυβέρνηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή τον νόμο Ρέππα από το 2002, που θα έχει σαν συνέπεια την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και θα καταργηθούν δικαιώματα και πλεονεκτήματα που είχαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα κάνει αγώνα και θα δώσει μάχη για να υπερασπίσει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Διεκδικούμε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Το ταμείο των φαρμακοϋπαλλήλων το έφτιαξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από το 1940. Ήταν μία σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί ανάμεσα στους φαρμακοϋπαλλήλους και τους εργοδότες. Θέλουμε να σταματήσει η παρέμβαση του κράτους για την ενοποίηση όλων των ταμείων, να είναι το ταμείο ανεξάρτητο, να σταματήσουν να παίζουν με τα αποθεματικά του. Το ταμείο είναι εύρωστο και είναι το μόνο που έχει αποθεματικά πολύ μεγάλα. Θέλουμε να επιστραφούν τα τρις εκατομμύρια που πήραν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα παίξανε στο χρηματιστήριο και να κατοχυρώσουμε το συνταξιοδοτικό μας δικαίωμα στις 4.050 μέρες».

Η κινητοποίηση αυτή πέρα από τα αιτήματα των σωματείων έχει σαν σκοπό να περάσει μηνύματα προς την κυβέρνηση. Ο αγώνας τους προβλέπεται δύσκολος αλλά για να κερδίσεις πρέπει να αγωνιστείς και μόνο μέσα από το αγώνα μπορείς να κατακτήσεις δικαιώματα, τα οποία έχεις σαν εργαζόμενος.

Να σημειωθεί ότι στο σωματείο φαρμακοϋπαλλήλων είναι μόλις 35 μέλη εγγεγραμμένα αν και υπάρχουν 65 φαρμακεία σ’ όλο το νομό Ροδόπης.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.