Κατι τρεχει στην Κομοτηνη!

Αγώνας δρόμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια 2018 - Από 14 έως 60 χρονών οι συμμετέχοντες αθλητές

Αθλητές ηλικίας 14 – 60 ετών συμμετείχαν στον Αγώνα Δρόμου «Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη- Το μονοπάτι της Παναγίας» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τερματισμό στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (Φατήριακα).
 
Ο αγώνας συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων διοργανώθηκε από το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της ΙΜΜΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ελευθερίων 2018.
 
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, μέλη των συλλόγων «ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ» και «ΠΕΡΠΑΤΩ» που συμμετείχαν με ποδήλατα και αμαξίδια αντίστοιχα, ο Ερυθρός Σταυρός, το τμήμα τροχαίας και ο μοτοσυκλετιστικός σύλλογος που περιφρουρούσαν τον αγώνα και εθελοντές από την ΣΕΦΑΑ. 

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων «Να βαδίζουμε όλοι στον δρόμο που δείχνει η Παναγία» 

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το τελικό αποτέλεσμα. Κλείνοντας, εξήγησε πως ο αγώνας δρόμου έχει ένα βαθύτερο νόημα, συμβουλεύοντας τους πάντες να βαδίζουν στον δρόμο που δείχνει η Παναγία. 

Μανώλης Γαλανάκης «Συνολικά συμμετείχαν 170 αθλητές, ενώ περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά» 

Υπεύθυνος της δράσης ήταν ο κ. Μανώλης Γαλανάκης, μέλος του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της ΙΜΜΚ που πληροφόρησε πως στον αγώνα δρόμου συνολικά συμμετείχαν 170 αθλητές, κρίνοντας τον αριθμό ως αρκετά ικανοποιητικό. Μιλώντας για την διοργάνωση, ο ίδιος πληροφόρησε ότι υπήρχαν  4 σταθμοί τροφοδοσίας κατά μήκος των 14 χιλιομέτρων διαδρομής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την επιθυμία για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή την επόμενη φορά. 

Σάκης Νταντανίδης «Ο σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ δίνει το ‘παρών’ σε όλα τα δρώμενα στην Κομοτηνή και όχι μόνο» 

Τον αγώνα «άνοιξαν» 6 μέλη του συλλόγου «Περπατώ» συνοδευόμενα από ποδηλάτες. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Σάκης Νταντανίδης εξήγησε την επιθυμία του να δίνει ο σύλλογος το «παρών» σε όλα τα δρώμενα στην Κομοτηνή και όχι μόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.