Καθυστερει η προσληψη καθηγητων ειδικοτητων

Ο προϊστάμενος Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, Κώστας Πανδρεμένος εξήγησε σε δηλώσεις του στον ΠτΘ ότι το Αθλητικό Γυμνάσιο Κομοτηνής χρειάζεται 5 γυμναστές διαφόρων ειδικοτήτων για να λειτουργήσει κανονικά. «Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει από αναπληρωτές. Βρισκόμαστε στη διαδικασία που έχουν κυρωθεί οι πίνακες και περιμένουμε να βγουν οι προσλήψεις από το υπουργείο». Τα τμήματα του Αθλητικού Γυμνασίου δεν κάνουν μέχρι στιγμής το μάθημα της γυμναστικής, που ξεκινά από τις 7.00 το πρωί.

Παρόμοια προβλήματα λειτουργίας παρουσιάζει και το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής ως προς τα μαθήματα που σχετίζονται με τις διάφορες ειδικότητες των μουσικών. Ο κ. Πανδρεμένος εξηγεί ότι έχουν βγει οι πίνακες με τα μόρια για τους μουσικούς των διαφόρων ειδικοτήτων από την Καλλιτεχνική Επιτροπή. «Μέχρι τη Δευτέρα, είχε δοθεί το δικαίωμα των ενστάσεων σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο λάθος με τα μόρια. Δεν έχουμε κανένα νεότερο για τα Μουσικά Σχολεία».

Το Μουσικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών θα λειτουργήσει φέτος με τις ανάλογες ειδικότητες μόλις έρθουν οι μουσικοί ειδικοτήτων. «Ο υπεύθυνος μουσικής παιδείας Ηλίας Ιωάννακης έχει τοποθετηθεί και πρέπει να έρθουν και οι καθηγητές για να καλύψουν τις ώρες της μουσικής».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.