Καθυστερει η εφαρμογη ελεγχομενης σταθμευσης στην Κομοτηνη

Τη «φόρμουλα» για σταθερή και συνεχόμενη επιτήρηση αναζητεί ο Δήμος

Στην αδυναμία σταθερής εφαρμογής «κολλάει» το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κομοτηνή, παρά την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να την εφαρμόσει, ξεκινώντας από την περιοχή του ποδηλατόδρομου και επεκτεινόμενος και στις υπόλοιπες περιοχές όπου ίσχυε παλιότερα.
 
Όπως είχαμε αναφέρει παλιότερα στον «ΠτΘ», ο Δήμος είχε πρόθεση από τις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία προς τους οδηγούς και να εκκινήσει την εφαρμογή της μέσα στο μήνα.
 
Όμως οι ημερομηνίες αυτές πέρασαν, και η ελεγχόμενη στάθμευση ακόμα δεν ξεκίνησε να εφαρμόζεται, κάτι που ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης απέδωσε στο γεγονός ότι ο Δήμος αδυνατεί να διασφαλίσει ότι θα εφαρμοστεί σταθερά και συνεχόμενα, ώστε να μην καταλήξει για ακόμη μια φορά κενό γράμμα.
«Είναι άποψή μου σταθερή ότι αν διακηρύξεις κάτι, το ετοιμάσεις, το εφαρμόζεις και δεν το υποστηρίξεις είναι χειρότερα από το να μην το έχεις κάνει καθόλου, διότι στη συνέχεια θα είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να εξηγήσει πως αυτή η αδυναμία προέρχεται από το γεγονός ότι με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία ήταν καθ’ ύλη αρμόδια, ο Δήμος αδυνατεί να ελέγχει την εφαρμογή της στάθμευσης.
 
Ο νόμος βέβαια δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Κομοτηνής να χρησιμοποιήσει προσωπικό του για τον έλεγχο όμως η μόνιμη ένδεια στελέχωσης καθιστά αυτή την επιλογή ανεδαφική. Επιπλέον η άλλη υπηρεσία που έχει τη δυνατότητα ελέγχου της στάθμευσης, η Τροχαία, έχει και αυτή περιορισμένο προσωπικό και έτσι δύσκολα κι αυτή θα μπορέσει να εφαρμόσει τη σταθερή και συνεχή επιτήρηση των θέσεων στάθμευσης. Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Κομοτηνής θεωρεί πως θα καταφέρουν άμεσα να βρουν λύση ώστε να εφαρμοστεί σύντομα το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, επεκτείνοντας παράλληλα σε εύλογο χρόνο το μέτρο και στους υπόλοιπους δρόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.