Καθορισμος τροπου χρησης των χωρων

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής, που συστήθηκε και συγκλήθηκε στο Δημαρχείο, για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων προσέρχονται στο Δημαρχείο για να συναποφασίσουν τις διαδικασίες, σε ότι αφορά την αφισοκόλληση, τις εκδηλώσεις και τον τρόπο προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο. «Υπήρχε μια ομόφωνη απόφαση, ακόμη και για τον καθορισμό της θέσης των κομμάτων στην κεντρική πλατεία σύμφωνα με την εγκύκλιο», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης.

Συγκεκριμένα, συναποφασίστηκαν τα εξής: κάθε κομματικός οργανισμός, που μετέχει στις ευρωεκλογές, μπορεί να κάνει ειδικά στάντ -σε μέγιστο αριθμό 20 ατόμων- τα οποία θα τοποθεούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. Στην κεντρική πλατεία της πόλης μας καθορίστηκαν ορισμένες θέσεις για τα κόμματα, όπου «θα υπάρξουν ανάλογα πλαίσια, στα οποία θα αναρτηθούν οι αφίσες τους». Θα υπάρχει ένας πάγκος, όπου θα διανέμεται το προεκλογικό υλικό .«Ο Δήμος Κομοτηνής θα τοποθετήσει αυτά τα πλαίσια».

Συμφωνήθηκε να μην υπάρχουν αφίσες άλλων κομμάτων παρά μόνο του συγκεκριμένου κόμματος την ημέρα της κεντρικής ομιλίας του πολιτικού του αρχηγού.

Όσον αφορά τις αφισοκολλήσεις, αποφασίστηκε να μπαίνουν στις κολώνες οι αφίσες τύπου «σάντουιτς», για να μην καλύψουν όλο το μήκος της οδού, αλλά να αφήσουν χώρο και για τα υπόλοιπα κόμματα. «Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των διαφόρων μελών, που αναλαμβάνουν αυτή την δουλειά. Σε κάθε δρόμο ένα ποσοστό 15% ανήκει στο κάθε κόμμα, 7 είναι στο σύνολο και με το 15% για το καθένα φτάνουμε περίπου στο 100%, με αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα αφισοκόλλησης σε όλους τους δρόμους της πόλης».

Αυστηρά, εκ του νόμου, απαγορεύονται τα αεροπανό. Υπάρχει μόνο μία θέση για αεροπανό μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία προορίζεται για διαφήμιση της έκθεσης ή οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης αυτού του τύπου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής. «Εάν υπάρχει δυνατότητα και δεν υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις θα μπορούμε να διαφημίζουμε και την έλευση ενός πολιτικού αρχηγού που θα έρχεται για να μιλήσει».Επίσης, δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαφημιστικά τρικ. «Τα μικρά χαρτάκια που πετάνε ρυπαίνουν το περιβάλλον και αποφασίσαμε ότι μπορούν να τοποθετηθούν και κάθετα αεροπανό στις κολώνες, είναι όπως και αυτά της Διεθνούς Έκθεσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί το κάθε κόμμα να διαφημίσει τις δικές του προεκλογικές θέσεις».

Ο κ. Κοτσάκης πιστεύει ότι υπήρξε ένα καλό κλίμα από όλα τα κόμματα, από όλους τους εκπροσώπους ώστε «να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, όλοι να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, αλλά και συγχρόνως να μην υπάρξουν και αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών, όταν προχωρούν σε τέτοιου είδους αφισοκολλήσεις».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.