Καθολικο lockdown στην Θεσσαλονικη απο αυριο το πρωι – Μετακινησεις μονο με sms

Kλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο - Μόνο τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά

Τοπικό lockdown θα τεθεί σε εφαρμογή σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από αύριο στις 6 το πρωί, 3 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με sms, για τους 6 λόγους που υπήρχαν τον Μάρτιο, ενώ ιδιαίτερα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους υγείας και εργασίας.

Η διαφορά του lockdown σε σχέση με αυτό του Μαρτίου, όπως επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας είναι πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά.

Από αύριο, απαγορεύονται οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, για μια ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Πλέον, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Στη ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα βρίσκονται στο κόκκινο και το κίτρινο, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, στις οποίες εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και το πορτοκαλί, και πλέον η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι, δηλαδή από αύριο το πρωί η Π.Ε. Θεσσαλονίκης και των Σερρών. 

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.