Καθολικο κλεισιμο των συνορων απο τους αγροτες της Θρακης

Η απάντησή τους στις συλλήψεις συναδέλφων τους στην Αθήνα

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου η «απόβαση» των αγροτών συνοδεύτηκε από επεισοδιακές καταστάσεις, θα συνεδριάσουν απόψε στην Κομοτηνή οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  Από την περιοχή μας δεν υπήρξε οργανωμένη κάθοδος στην Αθήνα, παρά μόνο μεμονωμένες συμμετοχές αγροτών στις εκεί προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στην αποψινή σύσκεψη δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο  της μαζικής καθόδου στην πρωτεύουσα, ιδίως αν δεν αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι αγρότες, που έχουν συλληφθεί. Προς το παρόν, όμως, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να αποφασιστεί ο καθολικός αποκλεισμός των συνοριακών διόδων της περιοχής. Ήδη  από τις μεσημεριανές ώρες, όπως πληροφορούμαστε, οι αγρότες του Έβρου προχώρησαν στο κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων, όχι μόνο για τα φορτηγά, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για όλα τα διερχόμενα οχήματα. Σε λίγη ώρα οι αγρότες της Ροδόπης θα συζητήσουν για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους από τον Έβρο και να αποκλείσουν τελείως τον ελληνοβουλγαρικό κάθετο άξονα, δίχως να επιτρέπουν κατά διαστήματα τη διέλευση οχημάτων, όπως συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες.

Τα παραπάνω αναμένεται να επικυρωθούν στην αποψινή περιφερειακή σύσκεψη.  Θα ακολουθήσουν νεότερες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του «ΠτΘ», με ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο των  αποφάσεων της σύσκεψης και για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.