Καθολικη καταδικη του πολεμου απο…διαφορετικη οπτικη γωνια

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και η Επιτροπή Ειρήνης ν. Ροδόπης οργάνωσαν το Σάββατο στην Κομοτηνή δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από έναρξη του πολέμου στον Ιράκ.

Καθολική υπήρξε η καταδίκη του πολέμου, των «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» σε διάφορα σημεία του πλανήτη όπως και της λογικής του προληπτικού πολέμου και της τρομολαγνείας που απειλεί τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Για μια ακόμη φορά, όμως, δεν κατέστη δυνατή η διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του Φόρουμ, η Επιτροπή Ειρήνης και το ΚΚΕ που συμμετέχει μαζί με φορείς και άλλες κοινωνικές δυνάμεις σ΄ αυτήν, δεν δέχτηκαν να μετάσχουν μαζί τους σε κοινή αντιπολεμική εκδήλωση, όπως προτάθηκε αρχικά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να στηθούν δύο ξεχωριστές εξέδρες σε απόσταση λίγων μέτρων στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και να πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές πορείες, η μία από νεολαίους και πολίτες που ως επί το πλείστον ανήκαν στο ΚΚΕ και η άλλη από νεολαίους και πολίτες επίσης, προσκείμενους στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Την εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης χαιρέτησαν ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σταμάτης Μαρούδας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Κομοτηνής κ. Αλέκος Ευστρατίου, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Ταξόπουλος, ενώ μίλησε και ο πρόεδρος του παραρτήματος Ροδόπης της Επιτροπής Ειρήνης κ. Θανάσης Καδρούδης.

Την εκδήλωση του Φόρουμ χαιρέτισε ως εκπρόσωπος της οργάνωσης ο δημοσιογράφος κ. Σταμάτης Σακελίωνας, ως εκπρόσωπος του δημάρχου ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δάμωνας Δαμιανός, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, κ. Νίκος Σκοπιανός, ο κ. πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Γαντζίδης, και ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών νομού Ροδόπης κ. Χάρης Κυριάκου.

Μάλιστα ο κ. Γανζτίδης άσκησε οξύτατη κριτική στην απόφαση του ΚΚΕ να οργανώσει ξεχωριστή εκδήλωση κατηγορώντας το για διάσπαση του αντιπολεμικού μετώπου μέσα στην κοινωνία.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.