Καθολικη η συμμετοχη των δικηγορων στην αποχη

Ολοήμερη προειδοποιητική αποχή πραγματοποίησαν χθες οι δικηγόροι του νομού Ροδόπης, με απόφαση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους που αφορούν κυρίως στην στελέχωση του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, με κάλυψη των οργανικών του θέσεων.

Στη δίωρη προειδοποιητική αποχή από τις 13:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι προχώρησαν χθες οι δικηγόροι όλης της χώρας, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η αποχή έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιθεσμική – αντιδικηγορική συμπεριφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκη, που με αποστεωμένες αντιλήψεις αρνείται το θεσμικό δικαίωμα στους δικηγορικούς συλλόγους να επισκέπτονται τις φυλακές, καθώς και για την απαξίωση του χώρου της δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης πραγματοποίησε ολοήμερη αποχή, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, που λήφθηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του, προκειμένου να διεκδικήσει για πολλοστή φορά την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Να σημειωθεί ότι υπάρχει έλλειψη οργανικών θέσεων τόσο στο Εφετείο, όσο και στην Εισαγγελία του Εφετείου, στο Ειρηνοδικείο, στο Διοικητικό Εφετείο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης με συνεδρίαση του Δ.Σ. του την Δευτέρα αποφάσισε την ολοήμερη αποχή από τα καθήκοντα όλων των συναδέλφων του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για σήμερα, συνταυτιζόμενος με την απόφαση η οποία είχε ληφθεί προγενέστερα από την Συντονιστικής Επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος και αφορούσε τη δίωρη αποχή μας από τα καθήκοντα. Αντιλαμβανόμενοι το γεγονός ότι θα πρέπει να ασκηθεί μια περαιτέρω μεγαλύτερη πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, επιπροσθέτως ως Δ.Σ. του Συλλόγου, αποφασίσαμε την ολοήμερη αποχή και όχι την δίωρη αποχή, όπως προέβλεπε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης.

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δικηγόρων του νομού, σύμφωνα με τον κ. Κυμπαρίδη, καθώς πλέον έχουν γίνει συνείδηση όλων των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος που αφορούν στη στελέχωση του Δικαστικού Μεγάρου σε προσωπικό. «Η κοινή συνείδηση είναι ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργεί κατά άψογο τρόπο, ώστε να αποδίδεται δίκαιο, όπως όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να αποδίδεται, γι’ αυτό και η συμμετοχή ήταν απόλυτη».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.