Καθοδος στην Αθηνα για την υποστελεχωση του Δημου Κομοτηνης

Σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη του Γ. Γκαράνη στα αρμόδια υπουργεία με αρωγούς βουλευτές της Ροδόπης, μαζί με τους άλλους Δημάρχους της Ροδόπης

Πρόταση Γραβάνη για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πιέσει για την ενίσχυση  σε προσωπικό

Σε πίεση προς την κεντρική εξουσία, σε συνεργασία με τους βουλευτές και τους άλλους Δήμους της Ροδόπης, για να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό, αντιμετωπίζοντας το χρόνιο ζήτημα της υποστελέχωσής του, προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, απαντώντας σε αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» κ. Αντώνη Γραβάνη, να δημιουργηθεί επιτροπή από όλες τις παρατάξεις, η οποία θα πιέσει σε κεντρικό επίπεδο για τις προσλήψεις.
 

Απαραίτητη η στελέχωση του Δήμου

 
Ο κ. Γραβάνης, εισάγοντας το θέμα, σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι η υποστελέχωση δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, εκφράζοντας την άποψη πως δυστυχώς μέχρι τώρα παρόλο που το αναγνώριζαν όλοι, δεν έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί.
 
Για αυτό και ζήτησε να δημιουργηθεί μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων για να σταματήσει αυτή η αδικία εις βάρος του Δήμου Κομοτηνής, γιατί συγκρίνοντας τον με άλλους δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά, υστερεί σημαντικά στον αριθμό του προσωπικού.
 
«Πρέπει να ενισχυθούμε, να δείξουμε μια ομόνοια και να παρέμβουμε για το καλό της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Απαντώντας ο κ. Γκαράνης τόνισε πως το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι οριζόντιο, και απασχολεί και αυτή τη διοίκηση όπως είχε απασχολήσει και την προηγούμενη.
 
Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στην σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής, όμως τόνισε πως ήδη έχουν γίνει επαφές με τους βουλευτές της περιοχής, ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος και επίσκεψη στα αρμόδια Υπουργεία, μαζί με τους όμορους Δήμους της Ροδόπης.
 
Ο Δήμος ήδη συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα παραθέσουν στους υπουργούς, και σημείωσε πως αν επιθυμούν εκπρόσωποι των παρατάξεων να συμμετάσχουν ο ίδιος είναι ανοιχτός.
 

Αναμονή, αλλά όχι για πολύ

 
Σε αυτό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απάντησε πως το ζητούμενο δεν είναι η συμμετοχή, αλλά να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, για αυτό και σημείωσε πως μετά την πρώτη αυτή κάθοδο των δημάρχων με τους βουλευτές, αν δεν υπάρξει μέριμνα από το υπουργείο, να υπάρξει δεύτερη «κρούση» από επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, που υπενθύμισε πως η ευθύνη για την υποστελέχωση οφείλεται και στην ολιγωρία προηγούμενων διοικήσεων, μιας και στο Δήμο Κομοτηνής δεν έχουν γίνει προσλήψεις για πάνω από 15ετία, με το αρνητικό αυτό «σερί» να σπάει πρόσφατα με τις προσλήψεις στην καθαριότητα.
 
Θετικά βλέπει την πρόταση της σύστασης επιτροπής και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Γιάννης Λεβέντης, σημειώνοντας πως το ζήτημα των υπαλλήλων δεν επικεντρώνεται μόνο στην Κομοτηνή, αλλά και σε όλο το Δημόσιο, στο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής που θέλει να κάνει το Δήμο επιχειρηματία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.