Καθημερινο «καταφυγιο» δροσιας η παραλιακη ζωνη Φαναριου-Αρωγης

«Διψούν» για νυχτερινή διασκέδαση πλάι στο κύμα οι επισκέπτες

Πλήθος λουομένων αναζητά και το φετινό καλοκαίρι «καταφύγιο» δροσιάς στην παραλιακή ζώνη Φαναρίου – Αρωγής.  Σχεδόν έναν μήνα αφότου άρχισαν να λειτουργούν τα αναψυκτήρια, η κίνηση παρατηρείται ζωηρή, όχι μόνο τα σαββατοκύριακα, όπως είναι εύλογο και αναμενόμενο, αλλά και στο μέσο κάθε εβδομάδας. Σε αυτό συνέτεινε αφενός ο καιρός, που, εκτός από το πρώτο διάστημα, αποδείχτηκε σύμμαχος του κόσμου στις εξορμήσεις του προς τις παραλίες, και αφετέρου η πιο οργανωμένη δουλειά που έγινε εκ μέρους του δήμου στο κομμάτι των υποδομών, της σήμανσης αλλά και της προβολής της περιοχής. 

Ντόπιοι και Βούλγαροι «μοιράζονται» τις ξαπλώστρες του Crab 

Στο συμπέρασμα ότι η παραλιακή ζώνη Φαναρίου και Αρωγής έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, που σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν να το αποδεικνύουν με την παρουσία τους, κατέτεινε μιλώντας στον «ΠτΘ» η υπεύθυνη του Crab Beach Bar, κ. Λία Σαναμιάν. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι λουόμενοι είναι ντόπιοι και Βούλγαροι, όπως διέκρινε, ενώ οι επισκέπτες από την Τουρκία, που κατέχουν ένα μικρό ούτως ή άλλως μερίδιο, φέτος παρατηρείται ότι είναι λιγότεροι από την περσινή χρονιά. Ο αριθμός των βούλγαρων επισκεπτών συγκρίνεται με αξιώσεις με αυτόν, που αντιστοιχεί στους ντόπιους λουόμενους, δείγμα της μεγάλης δημοφιλίας που απολαμβάνει η περιοχή μας στις τάξεις των βόρειων γειτόνων μας. 

Ανάγκη για αύξηση των καταλυμάτων για τους επισκέπτες 

Αυτό, ταυτόχρονα, αποτελεί και αφορμή για προβληματισμό για το γεγονός ότι στην παραλιακή ζώνη του νομού μας δεν υπάρχουν περισσότερα ξενοδοχεία, που να διαθέτουν καταλύματα για ακόμα περισσότερους βούλγαρους επισκέπτες. Η κ. Σαναμιάν εμφανίστηκε πεπεισμένη, από τις επαφές και τις συζητήσεις της με Βούλγαρους, ότι αν υπήρχαν περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες γύρω από το Φανάρι, θα είχαν ικανοποιητική πληρότητα από το ρεύμα επισκεπτών, που προέρχεται από τα βόρεια σύνορά μας. 

Ξεχωριστό κεφάλαιο η νυχτερινή ζωή 

Πέρα από καταλύματα, εκτίμησε ότι το Φανάρι χρειάζεται και περισσότερα καταστήματα, για να είναι ακόμα πιο ελκυστικό στους επισκέπτες. Ξεχωριστό δε κεφάλαιο αποτελεί η νυχτερινή ζωή στην παραλιακή ζώνη, για την οποία, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι, δείχνουν να «διψάνε». Ενδεικτικό αυτού, όπως μας ανέφερε, ήταν  η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στο full moon party που διοργάνωσε το Crab την Τετάρτη. Ο χώρος του beach bar ήταν ασφυκτικά γεμάτος, απόδειξη του ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να συνδυάσει τη νυχτερινή έξοδο με την παραλία και τη θάλασσα. «Το πρόβλημα δυστυχώς είναι ότι οι υποδομές δε βοηθούν για να κάνεις πολλά πράγματα». Έτσι, διοργανώνονται μόνο κάποιες θεματικές βραδιές και δεν υπάρχει ένας σταθερός προορισμός για διασκέδαση πλάι στο κύμα. 

Μεγαλύτερη φέτος η κινητοποίηση του δήμου για την αναβάθμιση της παραλίας 

Πάντως, η κ. Σαναμιάν αναγνώρισε πως ο δήμος Κομοτηνής έχει κινητοποιηθεί και έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο από πέρυσι στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης. Σε αυτό συνέτειναν αφενός κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν στην παραλία, όπως η τοποθέτηση χημικών τουαλετών και ντουζιέρων κατά μήκος της, όπως επίσης η βελτίωση της σήμανσης με την τοποθέτηση πινακίδων για τους ξένους επισκέπτες και δη η προβολή της περιοχής μας στη Βουλγαρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.