Καθιερωση τριημερων καρναβαλικων εκδηλωσεων στην Κομοτηνη

Και εβδομάδα πολιτιστικών δράσεων το καλοκαίρι στο Φανάρι ζητά από το δημοτικό συμβούλιο η Ελένη Λαφτσή

Με θετικό μάτι φαίνεται πως είδε η δημοτική παράταση της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής, τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με πρωτοβουλία των συλλόγων Εβριτών Ν. Ροδόπης και trelacademy. Όπως σημείωσε η κ. Ελένη Λαφτσή σε σχετικό αίτημα που υπέβαλε για συζήτηση προ ημερησίας διάταξη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η πρωτοβουλία «αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας και ανέδειξε την υπαρκτή ανάγκη να υιοθετηθούν από τον Δήμο τέτοιες πρωτοβουλίες». Εξ ου και ζητά από το συλλογικό όργανο του Δήμου Κομοτηνής να λάβει απόφαση στην κατεύθυνση της καθιέρωσης τέτοιου είδους εκδηλώσεων, σε χρόνο προγενέστερο της καρναβαλικής παρέλασης της Ξάνθης όπως επίσης την καθιέρωση εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες στο Φανάρι, ως πόλο έλξης εγχώριου και ξένου τουρισμού. 

Αναλυτικά το αίτημα που κατέθεσε η κ. Λαφτσή αναφέρει:

«Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτει μια σειρά αξιόλογων πολιτιστικών συλλόγων που φροντίζουν να κρατούν ζωντανή την παράδοση και να μεταλαμπαδεύουν τις αξίες της στις νέες γενιές.
 
Έχει επίσης την τύχη να διαθέτει στους κόλπους του έναν αξιοσημείωτο αριθμό πανεπιστημιακών σχολών του τρίτου σε δύναμη Πανεπιστημίου της χώρας, του Δ.Π.Θ., που του παρέχει ένα σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων, του πιο ζωντανού τμήματος της κοινωνίας μας.
 
Επίσης διαθέτει μια σειρά εθελοντικών οργανώσεων ,που διατίθενται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής.
 
Στερείται όμως των ποιοτικών εκείνων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα δώσουν ταυτότητα στην περιοχή, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της και κάνοντάς την πιο αταγωνιστική με άλλους δήμους.
 
Η πρωτοβουλία των συλλόγων(Εβριτών και trelacademy) που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας και ανέδειξε την υπαρκτή ανάγκη να υιοθετηθούν από τον Δήμο τέτοιες πρωτοβουλίες.
 
Για το λόγο αυτό προτείνουμε:
1. Την πραγματοποίηση τριήμερης καρναβαλικής εκδήλωσης, με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία πάντα με τους συλλόγους και τις εθελοντικές οργανώσεις, σε χρόνο προγενέστερο της καρναβαλικής παρέλασης της Ξάνθης, ώστε σταδιακά να αποτελέσει θεσμό.
2. Την καθιέρωση εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες στο Φανάρι, ως πόλο έλξης εγχώριου και ξένου τουρισμού.
 
Θεωρούμε ότι οι προτάσεις αυτές μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην τουριστική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.