Καθετα αντιθετη η διοικηση της Αντιπεριφερειας Ροδοπης στην ιδρυση τεταρτης Νομικης

Νίκος Τσαλικίδης «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα μία αδικία εις βάρος της Ροδόπης»

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας με την οποία θα εκφράζει την κάθετη αντίθεση με τα όσα εξεγγέλθηκαν περί ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωσή του εκφράζει τον προβληματισμό και την αντίθεση του στους σχεδιασμούς του υπουργείου δηλώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα μία αδικία εις βάρος της Ροδόπης και των κατοίκων της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με προβληματισμό διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας, στην οποία εξέφρασε την πρόθεση να δημιουργηθεί τμήμα Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
Εφόσον υλοποιηθεί αυτή η σκέψη, τότε θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως το μόνο πλάνο που υπάρχει για την περιοχή μας, είναι αυτό της υποβάθμισης και αποδυνάμωσης, καθώς είναι γνωστός ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην Θράκη γενικότερα και στη Ροδόπη ειδικότερα όπως και η δυναμική που επιφέρει στους κατοίκους της περιοχής μας

Η σημασία και ο ρόλος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνδυασμό με την δυναμική που ασκούν οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης αποτελούν πολύ σημαντικά εχέγγυα και είναι χρέος μας να το διαφυλάξουμε.

Εκφράζουμε ανοιχτά την αντίθεση μας σε κάθε σχέδιο υπονόμευσης της δυναμικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και δηλώνουμε πως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα μία αδικία εις βάρος της Ροδόπης και των κατοίκων της.

Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας με αίτημα για αποκατάσταση των όσων προαναγγέλθηκαν θα αποσταλεί και στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας ενώ έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία με όλους τους Φορείς της περιοχής, τοπικούς και επιστημονικούς, με τους οποίους συμφωνήσαμε στην χάραξη μίας κοινής γραμμής καθώς συμφωνήσαμε στην κατεύθυνση προοπτικής του Πανεπιστημίου ακολουθώντας μία ενιαία δράση και στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.