«Καθε περσι και καλυτερα» λενε οι καταστηματαρχες της Κομοτηνης για τις χειμερινες εκπτωσεις

Τι έδειξε η έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

Έρευνα για την αποτίμηση της καταναλωτικής κίνησης των χειμερινών εκπτώσεων 2016 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής. Η έρευνα έγινε μέσω ερωτηματολογίου σε δείγμα 53 εμπορικών επιχειρήσεων – μελών του Σωματείου και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:
 
Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, στην ερώτηση πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, απάντησαν ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν 8-10% χειρότερα από την περσινή χρονιά. Ένα μικρό ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι κινήθηκαν καλύτερα από την περσινή χρονιά ή ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.
 
Στην ερώτηση ποια ήταν κατά τη γνώμη τους η καλύτερη περίοδος των εκπτώσεων από άποψη αγοραστικής κίνησης. Το 89% απάντησαν στην αρχή των εκπτώσεων 15/1 έως 31/1. Ενώ 11% απάντησαν από 16/2 έως το τέλος των εκπτώσεων.
 
Επίσης από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των καταστημάτων που άνοιξαν την Κυριακή 17 Ιανουάριου του 2016 εκτιμάτε πως είναι 60% και το ποσοστό των πωλήσεων δεν κυμάνθηκε θετικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.