«Καθε Ονειρο χρειαζεται μια Δραση»

To TEDx Alexandroupolis κάνει πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου

Το παγκόσμιο φαινόμενο TEDx έρχεται για πρώτη φόρα στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να «ταράξει» τα νερά της τοπικής πραγματικότητας και να μπει δυνατά στον χάρτη των TEDx εκδηλώσεων.
 
Το πρώτο TEDx Alexandroupolis λοιπόν κάνει πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου στη γειτονική Αλεξανδρούπολη, με τίτλο “Every Dream Needs an Action”( «Κάθε όνειρο χρειάζεται μία Δράση») και βασικές θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην οικονομία, τον πολιτισμό, τη διαφορετικότητα και την προσωπική ανάπτυξη.
 
Από το πιο ανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το TEDx Alexandroupolis προσδοκά μέσα από τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και ανθρώπων της διπλανής πόρτας από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας να εισαγάγει και να «μπολιάσει» την τοπική κοινωνία στο πνεύμα του μαγικού κόσμου του TED. 

Οι ομιλητές

Οι ομιλητές της «παρθενικής» για την Αλεξανδρούπολη εκδήλωσης θα είναι ο Satyabrata Dam, ένας μανιώδης ορειβάτης με πάνω από 38 χρόνια περιπετειώδους καριέρας, ο οποίος έχει σκαρφαλώσει στις υψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών κορυφών του Έβερεστ, και σε πάνω από 350 κορυφές ανά τον κόσμο σε όλες τις μεγάλες οροσειρές, η κ. Κατερίνα Χατζάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στη Φαρμακολογία, η κ.Μαρία Λεβέντη ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια, η οποία το 2008 θέσπισε μαζί με τον σύζυγό της την 1η ελληνική μέθοδο διεύρυνσης της αντίληψης την οποία διδάσκει ομαδικά ή ατομικά, η Mikki Adderley, μηχανολόγος μηχανικός, η οποία ανακάλυψε το άθλημα των αέρινων υφασμάτων που αποτελεί την τέχνη του να κρέμεσαι από ένα πανί και με ακροβατικό τρόπο να το τυλίγεις γύρω από το σώμα σου σε κομψούς κόμπους, ο κ.Γιάννης Καλογεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της JMK Ltd, η οποία ειδικεύεται στην Ανθρωποκεντρική Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, η κ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, διδάκτορας στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα του πανεπιστημίου Brunel, και ιδρύτρια του ερευνητικού κέντρου στο City στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική Καινοτομία και Κοινωνικό Franchising, ο κ.Άκης Τεμπερίδης, φωτογράφος σε αγώνες αυτοκίνητου και σύμβουλος στο γραφείο τύπου της Maserati, ο κ. Ηλίας Κουμπούνης, δημοσιογράφος και ένας από τους πρωτοπόρους αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που αναπτύσσουν μεθοδικά και ολοκληρωμένα την γελωτοθεραπεία σε επαγγελματικό επίπεδο και ο κ. Πέτρος Σουκουλιάς, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του τμήματος προγραμματισμού του ΕΛΚΕΠΑ, κάτοχος MSc in Computer Science του Πανεπιστημίου Εssex της Αγγλίας και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

Με πάθος και πίστη στην καινοτομία, την πρωτοπορία και τις δυναμικές ιδέες


To TEDx Alexandroupolis θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των ανά την Ελλάδα και εξωτερικό TEDxers μαζί με τον ενθουσιασμό, την προσμονή και τη δίψα που διακατέχει την οργανωτική του ομάδα. Η εν λόγω ομάδα αποτελείται από ανήσυχους ανθρώπους από όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, με κοινό τους χαρακτηριστικό το πάθος και την πίστη τους στην καινοτομία, την πρωτοπορία και τις δυναμικές ιδέες. Βασικός στόχος είναι αφενός να προσφερθεί μια δυνατή και συνάμα μοναδική εμπειρία στο πλαίσιο και το πνεύμα των TED εκδηλώσεων, όπου διοργανωτές, ομιλητές, κοινό και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε το TEDx Alexandroupolis να καταστεί θεσμός στον παγκόσμιο TED χάρτη και αφετέρου να καταδείξει ότι ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν γεννώνται ακόμη και στα πιο απόμακρα και λιγότερο προνομιούχα μέρη του πλανήτη.
 
Όπως αναφέρει η ομάδα του TEDx Alexandroupolis επιθυμεί να λειτουργήσει σαν «σπινθήρας» και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία από την αδράνεια, την πράξη από την απραξία, την ενέργεια από την παθητικότητα και σε τελική ανάλυση την πρόοδο από την στασιμότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.