Καθαρισμος στο Ξενια Κομοτηνης

Ο εξωτερικός χώρος, με τα χόρτα και την βλάστηση να έχει «φουντώσει», ανέπνευσε για μια ακόμα φορά

Στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του Ξενία Κομοτηνής προχώρησε συνεργείο την Παρασκευή, απομακρύνοντας σημαντικό όγκο από χόρτα που «έπνιγαν» τον εξωτερικό χώρο και αποτελούσαν πηγή κινδύνων.

Όπως είναι γνωστό, το Ξενία παραμένει κλειστό εδώ και 7 χρόνια, από τότε που πέρασε στην ΕΤΑΔ προς αξιοποίηση.

Το θέμα της αξιοποίησης ήταν κολλημένο για μεγάλο διάστημα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια κάθε περίπου 6 μήνες ακούγονται φήμες για την δημοπράτησή του, χωρίς όμως αυτές να ευοδώνονται.

Προς το παρόν το ακίνητο βρίσκεται, για περισσότερο από ένα χρόνο, στην κατάσταση του «αναμενόμενου διαγωνισμού» στον ιστότοπο δημοπρασιών της ΕΤΑΔ, όμως η παρατεταμένη εγκατάλειψη έχει ως αποτέλεσμα ο περιβάλλοντας χώρος του ξενοδοχείου να έχει έντονη βλάστηση, που μπορεί να αποτελέσει και κίνδυνο πυρκαγιάς.

Έτσι συνεργείο που πραγματοποιεί τους καθαρισμούς αυτούς για το Δήμο Κομοτηνής ανέλαβε να κάνει τις εργασίες στο χώρο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι με την κοπή των χόρτων, βελτιώνεται και η κατάσταση στο χώρο, αλλά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ενώ ο χώρος φαίνεται πιο φροντισμένος και είναι μάλιστα εμφανές και το παρεκκλήσι των αγίων Παύλου και Πέτρου που βρίσκεται εντός του προαύλιου.

Βέβαια φαίνεται περισσότερο η καταστροφή που έχει φέρει ο χρόνος και οι βανδαλισμοί στο ξενοδοχείο, αλλά αυτό, δεν μπορεί να το διορθώσει ένα απλό συνεργείο καθαρισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.