Κατεθεσαν στεφανια προς τιμην των Φιλελληνων

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Φιλελληνισμού στην Κομοτηνή

Η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται στις έδρες των νομών της χώρας ανήμερα της επετείου, στην Κομοτηνή τελέστηκε χθες επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονος, στον καθεδρικό ναό της πόλης και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής, κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Νιζάμης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου. Στην τελετή επίσης παρέστησαν οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, κ.κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης και Μαίρη Κοσμίδου αντίστοιχα. 

Χρήστος Μέτιος «Να αξιοποιήσουμε τους φίλους της Ελλάδας στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που διανύουμε»


Την ανάγκη να αξιοποιηθεί ο φιλελληνισμός κατά την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία τόνισε στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος. «Κορυφαία παραδείγματα, όπως ο λόρδος Βύρων, που άφησε την τελευταία του πνοή στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824, συγκλόνισαν τον κόσμο με τα φιλελληνικά έργα τους και κατάφεραν να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη και στη συνέχεια την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης υπέρ του ελληνικού αγώνα για την ελευθερία», υπογράμμισε ο κ. Μέτιος. «Ο φιλελληνισμός δε συνιστά απλώς μια ιδεολογία ή ένα κίνημα, αλλά πρόκειται για στάση ζωής», προσέθεσε, για να επισημάνει με έμφαση ότι «οι φίλοι της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο είναι και σήμερα πολλοί και σε εμάς εναπόκειται να τους αξιοποιήσουμε μέσα στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που διανύουμε». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.