Καταταξη νεων δοκιμων αστυφυλακων

Το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η κατάταξη των νέων δεκαοκτώ δοκίμων αστυφυλάκων, δεκαέξι αγοριών και δύο κοριτσιών, που από εχθές Δευτέρα παρουσιάσθηκαν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Κοκμοτός κατά την διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τους βασικούς κατευθυντήριους άξονες της καθημερινής αστυνομικής δράσης, «οι οποίοι πρέπει να αποτελούν κύριο μέλημά μας κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος. Είμαστε υπηρέτες του νόμου, προστάτες του πολίτη, χωρίς ανοχή στην ανομία. Επιδιώκουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι αρεστοί. Καταπολεμούμε τη διαφθορά και την αυθαιρεσία και ενεργούμε πάντα στα πλαίσια των νόμων και του κώδικα αστυνομικής δεοντολογίας, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε μορφή αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας προς τους πολίτες. Αφουγκραζόμαστε συνεχώς στην κοινωνία και ανταποκρινόμαστε άμεσα, σοβαρά και αποτελεσματικά στα αιτήματα των πολιτών. Εφαρμόζουμε τον νόμο στα πλαίσια της αρετής και της δικαιοσύνης, διασφαλίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία των πολιτών».

Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Κοκμοτός στάθηκε στα χαρακτηριστικά της αστυνομικής δράσης τα οποία όπως είπε χαρακτηρίζονται «από σοβαρότητα, επαγγελματισμό, ταχύτητα αντίδρασης και προγραμματισμό χωρίς να εγκαταλείπουμε τίποτα στην τύχη. Κριτήρια αξιολόγησής μας είναι η αξιοπρέπεια, η αποτελεσματικότητα, η επίτευξη των στόχων και η ικανότητα επιτυχούς εκπλήρωσης της αποστολής μας. Δεν λησμονούμε ποτέ ότι ο κεντρικός στόχος μας είναι η κατοχύρωση του συνταγματικού δικαιώματος του δημόσιου και φυσικού αγαθού της ασφάλειας του πολίτη. Βασική αποστολή μας είναι να είμαστε κοντά στον πολίτη και να διευρύνουμε το πλαίσιο προστασίας και ασφάλειάς του. Σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη, με επαγγελματισμό και ευθύνη. Με συλλογική και συστηματική εργασία μπορούμε να πετύχουμε την αποστολή μας αυτή, προκειμένου να νιώθουμε όλοι περισσότερο ασφαλείς, δημιουργική και γεμάτοι αυτοπεποίθηση», ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή τύχη.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Κοκμοτός είπε πως η εκπαίδευση των νέων καταταγέντων γίνεται στα τμήματα δοκίμων αστυφυλάκων και είναι διετής και ότι ο πρώτος κύκλος αναφέρεται στην θεωρία κα ο δεύτερος πρακτική εξάσκηση σε διάφορες υπηρεσίες ανά το πανελλήνιο.

Από τους νέους δόκιμους αστυφύλακες η Γούλα Νικολέτα είπε ότι είναι συνειδητοποιημένη για αυτό που κάνει και από εκεί και πέρα όλα θα φανούν στην πορεία. Επίσης τόνισε ότι όνειρό της από μικρή ηλικία ήταν να γίνει αστυνομικός, ενώ από την πλευρά του ο δόκιμος Βασίλης Αγγελακάκης ανέφερε ότι ήταν επιλογή του η κατάταξη στην αστυνομία γιατί του αρέσει και θέλει να βοηθήσει στη δικαιοσύνη της χώρας και ότι είναι πολύ χαρούμενος που πέρασε στην αστυνομία και στην απόφασή του αυτή είχε και την επιρροή του πατέρα του που είναι αστυνομικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.