«Κατασκηνωση» διαρκειας για τους συμβασιουχους – παρατασιουχους της Ροδοπης στο Αλσος της Αγιας Παρασκευης

«Θα μείνουμε όσο χρειαστεί» δηλώνουν διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι εργαζόμενοι του νομού Ροδόπης, οι οποίοι σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαΐου, συμμετείχαν στην 24ωρη γενική απεργία, «κατασκηνώνοντας» στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, απέναντι από τον Δήμο Κομοτηνής.

Πρόκειται για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους της Ροδόπης που έχουν απολυθεί και έμειναν εκτός και από την προκήρυξη 3Κ/2018, οι οποίοι ακολούθησαν το πανελλαδικό παράδειγμα συναδέλφων τους, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες δήλωσαν έτοιμοι να «στρατοπεδεύσουν» έξω από το υπουργείο Εσωτερικών έως ότου δικαιωθούν και επιστρέψουν στην εργασία τους.

Γιάννης Στουπάς
«Ζητάμε πίσω τις θέσεις που μας υποσχέθηκαν»

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κ. Γιάννη Στουπά, συμβασιούχου – παρατασιούχου του 2015 ο οποίος απολύθηκε στις 31 Μαρτίου του 2018 και έκτοτε διεκδικεί, μαζί με τους συναδέλφους του, την επαναπρόσληψη, που, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον «ΠτΘ», «του είχαν υποσχεθεί».

«Βρισκόμαστε άνεργοι εδώ και μήνες, άνθρωποι με οικογένειες, σε πολλές των περιπτώσεων και με τους δύο γονείς ανέργους. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο, είτε με κινητοποιήσεις είτε και δικαστικά, να πάρουμε αυτά που μας υποσχέθηκαν που δεν είναι άλλα από την επιστροφή μας στις θέσεις εργασίας μας» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «για δυόμιση χρόνια ήμασταν παρόντες στις θέσεις εργασίας μας, δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα και έπειτα ήρθε η προκήρυξη αυτή που πέταξε στην κυριολεξία εκτός του 90% των συμβασιούχων – παρατασιούχων σε πανελλαδικό επίπεδο».

«Ζητάμε πίσω τις θέσεις που μας υποσχέθηκαν και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε έναν Δήμο ο οποίος ακόμα και με τα άτομα που κατά καιρούς παίρνει υπολειτουργεί, αδυνατώντας να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των πολιτών» υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.