Κατασκηνωσεις Πανδροσου Δημου Κομοτηνης

Αθλητικές επιδείξεις, χοροί αλλά και τραγούδι από νεαρούς καλλιτέχνες που έπιασαν να τραγουδούν και ξένα ροκ συγκροτήματα ήταν το μενού που σερβίρισαν οι νεαροί κατασκηνωτές της Πανδρόσου, όλα παιδιά δημοτών Κομοτηνής, το βράδυ της Κυριακής, στο πρώτο επισκεπτήριο της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου. Η καλή παρέα σε συνδυασμό με το καλό κλίμα της Πανδρόσου αλλά και το ενδιαφέρον για τα παιδιά πρόγραμμα ωφέλησε τους φιλοξενούμενους νεαρούς κατασκηνωτές που μοιράστηκαν όμορφες στιγμές με τους γονείς τους.

Από τις 6 Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη περίοδος του κατασκηνωτικού προγράμματος του Δήμου Κομοτηναίων στην Πάνδροσο. Η δεύτερη περίοδος ξεκινά από τις 17 Ιουλίου και η τρίτη από τις 28 Ιουλίου. Η κάθε περίοδος είναι διάρκειας 10 ημερών και αφορά σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 14 ετών. Επίσης, φέτος έχει προγραμματιστεί περίοδος δέκα ημερών για τα άτομα με αναπηρία από 8 έως 17 Αυγούστου.

Το κόστος της φιλοξενίας είναι φέτος για όλους τους δημότες στα 100 ευρώ, με εξαίρεση τα παιδιά των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, τα παιδιά των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης και τα παιδιά των απόρων δημοτών Κομοτηνής τα οποία θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου.

Ο Γιώργος Μουρτίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Επένδυσης του Δήμου Κομοτηνής μετέφερε ότι συνολικά, θα φιλοξενηθούν 225 παιδιά.

Ο Γιώργος Μουρτίδης εξήγησε ότι το βράδυ της Κυριακής ήταν το πρώτο επισκεπτήριο που έγινε από την πλευρά των γονέων και περιέγραψε την διοργάνωση. «Δημιουργήσαμε μια ειδική ατμόσφαιρα, υπήρχε σχετικός μπουφές και στη συνέχεια πήγαμε στους χώρους γυμναστικής όπου έγινε κάποια επίδειξη αθλητικών ενεργειών, με τη βοήθεια γυμναστών.

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης Κώστας Ηλιού και οι ομαδάρχες δημιούργησαν τις αθλητικές εκδηλώσεις. Στην πρώτη περίοδο φιλοξενούνται 75 άτομα και το καθένα από αυτά συμμετείχε σε κάποια αθλητική εκδήλωση.

Στις αθλητικές δραστηριότητες είχαμε την παρουσίαση κάποιων χορών, επίσης είχε δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα μπάσκετ. Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια έγιναν κάποιες εκδηλώσεις στο χώρο της πισίνας».
Εξήγησε μάλιστα σε σχέση με την πισίνα πως όλα λειτουργούν νόμιμα, «έχουμε άδεια για την πισίνα καθώς και για τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων» και μίλησε για τις περιόδους.

Τα παιδιά αυτά είναι δημότες μας όπως και στις άλλες δύο περιόδους. Την δεύτερη περίοδο θα έχουμε παιδιά 12 με 14 ετών και την τρίτη περίοδο θα έχουμε παιδιά 8 με 12. Θα είναι και κάποια παιδιά 13 και 14 ετών που δεν μπόρεσαν να καλυφθούν στις δυο προηγούμενες περιόδους.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί θα πάρουν τα λεωφορεία τα παιδιά από την κατασκήνωση και θα τα κατεβάσουν μπροστά στο χώρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κι από εκεί θα τα πάρουν οι γονείς τους.

Στην πρώτη περίοδο είχαμε αρκετές περιπτώσεις παιδιών που προέρχονται από πρώην εργαζομένους σε επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, παιδιά εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης και παιδιά των οποίων οι γονείς είχαν βαριές παθήσεις, όπως και παιδιά από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Όταν θʼ αποχωρήσουν τα παιδιά θα μείνει μια μέρα κενή η κατασκήνωση για να μπούνε τα συνεργεία για την καθαριότητα και την απολύμανση, οπότε στη δεύτερη περίοδο που ξεκινά την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι να τα φιλοξενήσουμε.

Φέτος, θα έχουμε και μια περίοδο δέκα ημερών για τα άτομα με αναπηρία, από τις 8 έως τις 17 Αυγούστου. Για πρώτη φορά, θα συμμετέχει πλέον οργανωμένα ο Σύλλογος Μέριμνας Ειδικού Παιδιού «οι Άγιοι Θεόδωροι». Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να εντάξουμε και κάποιες περιόδους για μικρούς δημότες που πάσχουν από άλλες παθήσεις, όπως είναι τα μέλη του Συλλόγου «ΕΝΟΡΑΣΗ»» είπε ο κ. Μουρτίδης, μεταφέροντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του από τη μέχρι τώρα λειτουργία της κατασκήνωσης.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.