Κατασχετηρια σε Μικρες και πολυ Μικρες Επιχειρησεις

Αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους των μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων μετά την πρωτοφανή απόφαση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων να αποστείλει δικαστικούς επιμελητές με «Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Περιουσίας», για μικροοφειλές οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε ρύθμιση. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων εκφράζει την διαμαρτυρία της για την ενέργεια αυτή.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Αργύρης Αργυρόπουλος τόνισε ότι «στις δύσκολες ημέρες που περνούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις το ΙΚΑ απέστειλε με δικαστικούς επιμελητές εκθέσεις Κατάσχεσης τις οποίες και θυροκόλλησαν σύμφωνα με την οποία θα κατάσχουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους αν δεν πληρωθεί το τάδε ποσό, μιλάμε για μικρά ποσά, και μάλιστα σε συναδέλφους που έχουν κάνει ρύθμιση. Αυτό το διεπίστωσα μέσα από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ».

Ήδη η Ομοσπονδία εξέδωσε δελτίο τύπου με το θέμα και θα αποστείλει επιστολές στους βουλευτές ενώ η ΓΣΕΒΕΕ και η Νομική της Υπηρεσία εξετάζει το θέμα. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες ανησυχούν ενώ όπως αναφέρει ο κ. Αργυρόπουλος επισκεπτόμενος το τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ Κομοτηνής του απήντησαν ότι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκθεση και ότι αποτελεί μια τυπική διαδικασία. «Εγώ όμως να ρωτήσω, σε ποιον θα τύχαινε να του θυροκολλήσουν μια τέτοια απόφαση και δεν θα αναστατωνόταν. Ο ερχομός του Καραμανλή τι υποδήλωνε; Να κλείσουν οι μικρομεσαίοι τα μαγαζιά τους; Μας απέκλεισαν από το ΤΕΜΠΤΜΕ, μας απέκλεισαν από το ασφαλιστικό σύστημα και το ίδιο το ελληνικό δημόσιο μας ωθεί να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας. Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου τρεις εκθέσεις κατασχετήριες συναδέλφων και ειλικρινά λυπάμαι και ντρέπομαι που αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ τους μικρομεσαίους. Να τονίσω, επίσης, ότι οι περισσότεροι μικρομεσαίοι έχουν να παίρνουν λεφτά από το ελληνικό δημόσιο ή από τους ΟΤΑ και μάλιστα εκατομμύρια και χρωστούν κάποιες χιλιάδες. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δεν προβαίνει ούτε καν στον συμψηφισμό αυτών των ποσών. Πάντα όλα τα μέτρα είναι υπέρ αυτού».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.