Καταρτιση στελεχων δημοσιας διοικησης

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης υλοποιεί το έργο με τίτλο «Κατάρτιση στελεχών διοίκησης Ο.Τ.Α. 1ου και 2ου βαθμού και Δημόσιων Φορέων στους Νομούς Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης», στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, στο Μέτρο 2.2, και το οποίο αφορά την υλοποίηση έξι (6) προγραμμάτων κατάρτισης – επιμόρφωσης για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα.

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν ως θεματικά αντικείμενα τα ακόλουθα:

• Περιβαλλοντική πολιτική και νομοθεσία της Ε.Ε.

• Τεχνικές Management & Διοίκηση Προσωπικού

• Χρήση Η/Υ & Διαδικτύου

• Σχεδιασμός & προώθηση τουριστικών πακέτων

• Ευρωπαϊκά Θέματα – Περιφερειακή ανάπτυξη

• Θέματα Δημόσιων & Ιδιωτικών Επενδύσεων

Σήμερα, Παρασκευή 26 Μαΐου 2006, στο Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης ολοκληρώνεται ήδη το πρώτο Σεμινάριο με θεματικό αντικείμενο «Τεχνικές Management & Διοίκηση Προσωπικού».

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη του Δημοσίου Τομέα από τους τρεις νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, στους οποίους διδάσκονται σύγχρονες τεχνικές διοίκησης, οργάνωσης, αξιολόγησης, παροχής κινήτρων και υποκίνησης προσωπικού, καθώς και τεχνικές αξιολόγησης της διοίκησης από υφιστάμενους και εξωτερικούς πελάτες. Θεματικές ενότητες του προγράμματος επίσης αφορούν το σχεδιασμό, εφαρμογή και έλεγχο της αλλαγής κουλτούρας των υπαλλήλων, την ανάπτυξη νέων συστημάτων εργασίας, την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία και την Κοινοτική Νομοθεσία.

Στους καταρτιζόμενους υπαλλήλους έχει δοθεί εκπαιδευτικό υλικό και θα χορηγηθεί επίσης βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης σχετικά με το σκοπό του προγράμματος δήλωσε τα εξής:

«Ζούμε σε μία εποχή στην οποία οι εξελίξεις τρέχουν, οι τεχνολογίες εξελίσσονται, οι τεχνικές αλλάζουν, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε καθημερινή βάση καλούνται να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες πολίτες σε ένα διοικητικό σύστημα που απαιτεί σίγουρα συνεχή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου ευρωπαϊκού και παγκοσμίου γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια αυτής της νέας πραγματικότητας οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς με όσα μέσα διαθέτουμε προσφέροντας γνώση και κατάρτιση, προκειμένου όχι μόνο να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες αλλά και για να δημιουργηθεί ένα πιο ανθρώπινο και αξιοκρατικό περιβάλλον στους κόλπους της δημόσιας διοίκησης.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του έργου αυτού, αλλά και η φιλοδοξία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης που έχει αναλάβει την υλοποίηση του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.