Καταγγελια του Συλλογου Εργαζομενων

Την αυθαιρεσία των διοικούντων το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι αν και έχουν περάσει εφτά μήνες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους τίποτα δεν έχει γίνει για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του νοσοκομείου.

«Μετά από ένα χρονικό διάστημα από την έλευση του καινούριου διοικητή και αφού εκείνος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και με τη βοήθεια όλων μας να προσπαθήσουμε ώστε το νοσοκομείο να λειτουργήσει καλύτερα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί όταν οι συμπολίτες μας χρειάζονται τη βοήθειά μας, για ακόμη μια φορά συναντήσαμε δυσκολίες στο όραμά μας αυτό. Όχι μόνο δεν έγινε κάτι καλύτερο αλλά φρόντισαν οι διάφοροι διοικητικοί παράγοντες να δυσχεράνουν το έργο μας και θα τολμήσω να πω και πολιτικοί.


Εδώ και 7 μήνες έχει εγκατασταθεί καινούριος πρόεδρος στο ΠεΣΥ και κανούριος διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής. Σαν Σύλλογος εργαζομένων επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του ΠεΣΥ, τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, τους ενημερώσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας, τα οποία είναι γνωστά», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Λάζαρος Αλατζίδης, αναφέροντας ως κυριότερο την έλλειψη του προσωπικού και ειδικά, νοσηλευτικού προσωπικού.

«Τελευταία γίνονται κάποιες μετακινήσεις προσωπικού, οι οποίες για το Σύλλογο είναι τελείως απαράδεκτες. Η νοσηλεύτρια του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής με μετακίνηση, με απόσπαση έχει πάει στη Διεύθυνση Υγείας», αναφέρει ο κ. Αλατζίδης, ζητώντας απάντηση απ’ αυτούς «που έκαναν αυτή την μετακίνηση», και ειδικά τους λόγους της. «Τηλεφωνήτρια ειδικότητας του νοσοκομείου Κομοτηνής με απόφαση του ΠεΣΥάρχη πήγε στο ΠεΣΥ. Ξέρετε πολύ καλά τι αγώνα έχει κάνει ο Σύλλογος για τους 4 υπαλλήλους που είχε πάρει τότε ο πρώην πρόεδρος του ΠεΣΥ κ. Χασάπης. Τηλεφωνητής με προβλήματα υγείας από το νοσοκομείο Κομοτηνής πρόσφατα πήγε στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Τηλεφωνήτρια του νοσοκομείου Κομοτηνής, με την προηγούμενη διοίκηση, πήγε στα Εξωτερικά ιατρεία, στο Γραφείο Κίνησης και όπως καταλαβαίνετε, το Τηλεφωνείο κοντεύει να κλείσει».

Το πρόβλημα του Τηλεφωνείου το μετέφερε η διοίκηση του Συλλόγου στον καινούριο διοικητή, τονίζοντας ότι αυτό θα λυνόταν σε περίπτωση που απασχοληθούν 6 άτομα στο Τηλεφωνείο σε 24ωρη βάση, «ούτως ώστε ο κάθε συμπολίτης μας που θα παίρνει στο νοσοκομείο της Κομοτηνής να μην ακούει τον αυτόματο τηλεφωνητή».

Την περασμένη Παρασκευή, με την απόφαση του διοικητή και χωρίς να ενημερωθεί η Νοσηλευτική Υπηρεσία του νοσοκομείου, έγινε μετακίνηση νοσηλεύτριας στη Διοικητική Υπηρεσία.

«Αυτά δεν συμβαδίζουν, ο εκάστοτε ΠεΣΥάρχης, οι εκάστοτε διοικητές νοσοκομείο να ζητάνε από τον υπουργό Υγείας προσωπικό νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, τεχνικό και συγχρόνως αυτό το προσωπικό που ζητάνε να το κάνουν μετακινήσεις σε άλλες θέσεις. Νομίζω ότι η υπόθεση δεν πάει άλλο».

Επίσης, ο κ. Αλατζίδης ανέφερε περιστατικό με τον οδηγό του ΠεΣΥάρχη, ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει έναν οδηγό του νοσοκομείου για να αντικαταστήσει τον προσωπικό του οδηγό που έλειπε σε άδεια.

«Δεν λέμε να μην έχει οδηγό ο ΠεΣΥάρχης, αλλά νομίζουμε ότι μπορούσε να πάρει οδηγό από κάπου αλλού χωρίς να αγγίξει το νοσοκομείο Κομοτηνής», δήλωσε ο κ. Αλατζίδης, κάνοντας λόγο για μεγάλη έλλειψη οδηγών στο νοσοκομείο που είναι χρόνιο ζήτημα. «Πολίτης του νομού Ροδόπης πρέπει να έχει μια σωστή πρόσβαση σ’ αυτό που λέγεται Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Επάνω στην αγανάκτηση τη δική μου και των συναδέλφων μου πλανάται ένα ερώτημα. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν το δικαίωμα να παίζουν στις δικές μας πλάτες και των πολιτών του Νομού μας για να υλοποιήσουν τα δικά τους προσωπικά και πολιτικά παιχνίδια τους.

Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες να αφυπνιστούν κι να αναλάβουν ενεργά το ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα όπως είναι υποχρέωσή τους».

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρίνα Αποστολίδου, με τη σειρά της, μετέφερε την οργή των εργαζομένων του νοσοκομείου σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού που γίνονται. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι μετακινήσεις έγιναν μονάχα από την συγκεκριμένη διοίκηση, αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά απ’ τη στιγμή που μπήκε η συγκεκριμένη διοίκηση, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έγινε αρκετά μεγάλος αριθμός μετακινήσεων», είπε η κ. Αποστολίδου, αναφερόμενη στην απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνη που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά μετακίνηση νοσηλεύτριας, η οποία λέει ότι «όλοι τους ανεξαιρέτως γυρίζουν στις θέσεις τους».

«Ποιοι είναι αυτοί που αμφισβητούν τις αποφάσεις του υπουργού τους;», αναρωτιέται η κ. Αποστολίδου.

«Στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αναφέρει ότι δόκιμος υπάλληλος απαγορεύεται τουλάχιστον για 2 έτη μέχρι να αποκτήσει τη μονιμότητά του να μετακινηθεί από τη θέση του. Η συναδέλφισσα που έφυγε στο ΠεΣΥ είναι ακόμη δόκιμη. Από κει και πέρα θα πρέπει όλα να είναι με την αναγκαιότητα. Καταρχήν, όλοι μας δουλεύουμε για τους συμπολίτες μας».

Η κ. Αποστολίδου τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα που έχει να κάνει με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων, τη στιγμή που υπάρχουν ασθενοφόρα αλλά δεν έχει οδηγούς. Να σημειωθεί ότι πραγματικά μάχιμοι οδηγοί του νοσοκομείου είναι 6 στον αριθμό, ενώ οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.