Καταγγελια του Κ. Αρβανιτη για την αρνηση αδειας εισοδου στην προσφυγικη δομη που σημειωθηκαν οι αυτοκτονιες δυο προσφυγων

Για προσχηματική άρνηση κάνει λόγο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σε καταγγελία για την «απαράδεκτη και πρωτοφανή άρνηση εισόδου στον ίδιο και σε άλλα μέλη του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην προσφυγική δομή του Κιλκίς, που χθες, Πέμπτη, σημειώθηκαν οι αυτοκτονίες δύο προσφύγων, προχώρησε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Αρβανίτης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για προσχηματική άρνηση υπογραμμίζοντας πως «η απαγόρευση επιχειρείται να δικαιολογηθεί με γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα (έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν – κι αυτό έπειτα από μια τραγωδία που έγινε γνωστή μόλις χτες!) και την επίκληση φόβων ότι η παρουσία μας θα “επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί”».

Όπως επισημαίνει αύριο, Σάββατο, θα μεταβούν εκ νέου στο χώρο φιλοξενίας για να συνομιλήσουν με τους αρμοδίους και τους φιλοξενούμενους αλλά κυρίως όπως τονίζει για «να μην αφήσουμε να χαθεί κι αυτή η τραγωδία στο σκοτάδι της νέας δεξιάς “κανονικότητας”, να μην βρεθεί κι αυτή κάτω από το «χαλί» της «υπεύθυνης» ενημέρωσης…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
Χτες, παρά την σιωπή των επίσημων Κέντρων Ενημέρωσης μαζί με χιλιάδες πολίτες πληροφορηθήκαμε την τραγική είδηση της αυτοκτονίας δύο νέων ανθρώπων που διαμένουν σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς.

Ακολουθώντας τις επίσημες διαδικασίες, ζητήσαμε την τυπική άδεια που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να επισκεφθούμε το χώρο και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες της νέας ανθρώπινης τραγωδίας. Επίσκεψη που πέρα από το όποιο ανθρώπινο και πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί και μέρος της αποστολής ενός ευρωβουλευτή μέλους της LIBE, της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Σήμερα ζήσαμε το πρωτοφανές: επίσημη Ελληνική Αρχή αρνείται να επιτρέψει την είσοδο Μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών! Απαγόρευση που επιχειρείται να δικαιολογηθεί με γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα (έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν – κι αυτό έπειτα από μια τραγωδία που έγινε γνωστή μόλις χτες!) και την επίκληση φόβων ότι η παρουσία μας θα «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί».

Μετά την ακροδεξιά ρητορική, τις πολιτικές κυβιστήσεις, την απόλυτη αποτυχία και την απάνθρωπη αντιπροσφυγική νομοθεσία, τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά σε νέα επίπεδα: Επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της.

Αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αύριο Σάββατο θα μεταβούμε στο χώρο φιλοξενίας και θα επιχειρήσουμε να συνομιλήσουμε με αρμόδιους και φιλοξενούμενους. Περισσότερο απ΄όλα όμως, να μην αφήσουμε να χαθεί κι αυτή η τραγωδία στο σκοτάδι της νέας δεξιάς «κανονικότητας», να μην βρεθεί κι αυτή κάτω από το «χαλί» της «υπεύθυνης» ενημέρωσης…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.