Καταγγελια

Μετά τις τελευταίες έγγραφες επιθέσεις που δέχτηκε το σωματείο μας δια του τύπου, οι οποίες μας έχουν λυπήσει βαθύτατα, νιώσαμε την ανάγκη να δημοσιεύσουμε την εν λόγω ανακοίνωση ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΕΠΑΘ’ητων.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν προσφέρουν κανένα όφελος στην μειονοτική εκπαίδευση και απεναντίας αποθαρρύνουν τους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν σθένος για δουλειά και προσπαθούν να αναβαθμίσουν την μειονοτική εκπαίδευση.

Το πιο λυπητερό σημείο του όλου θέματος είναι ότι αυτές οι ατυχείς ανακοινώσεις, δυστυχώς έχουν γίνει από κάποιους προεδρεύοντες σε συλλόγους ή από φίλους δασκάλους.

Αυτοί οι συνάδελφοι και οι λοιποί αντίθετοι με την ΕΠΑΘ οφείλουν να ξέρουν ότι με αυτήν την στάση τους επ’ ουδενί υπηρετούν την μειονοτική εκπαίδευση.

Ρωτάμε:

Τι είναι ο καταλογισμός του «δήθεν δασκάλου»; Ποιοι είναι αυτοί οι δάσκαλοι; Αυτοί ήρθαν από το διάστημα; Είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την διάρκεια των καθηκόντων τους; Είπανε: «Εμάς μας πληρώνει το ελληνικό κράτος και για αυτό το λόγο δεν εκπαιδεύουμε τα παιδιά αυτής της κοινωνίας; (κ. Τζ. Α.).

Το λέμε και το βροντοφωνάζουμε:

Όσο δάσκαλοι είναι αυτοί που έχουν προβεί σε τέτοιες ατυχείς δηλώσεις, άλλο τόσο δάσκαλος είναι ένας απόφοιτος της Ακαδημίας. Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας δεν ήρθαν από το διάστημα. Όλοι προήλθαν από τον κόρφο της μειονότητας. Κάποιοι είναι γονείς, κάποιοι θείοι, κάποιοι γαμπροί, κάποιοι αδέρφια συνυπάρχουν συσπειρωμένοι σε αυτήν την κοινωνία με όλες τους τις δυνάμεις να εργάζονται για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά της μειονότητας, στηρίζοντας την ηθική τους ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για το γυμνάσιο.

Μαζί με αυτά, θέλοντας να σας υπενθυμίσουμε την παροιμία ότι «δεν υπάρχει κοπάδι χωρίς το μαύρο πρόβατο» σημειώνουμε:

Βεβαίως και θα υπάρξουν μεταξύ των αποφοίτων της ΕΠΑΘ, κάποιοι συνάδελφοι χωρίς σθένος για δουλειά όπως και ανάμεσα στους λοιπούς δασκάλους των άλλων ομάδων. Οι εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα, όπως πιστεύουμε και προσθέτουμε:

Αντί να σκαλίζουμε το παρελθόν, ας σκεφτούμε επιτέλους το μέλλον και ας συζητήσουμε μαζί με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε στην μειονοτική εκπαίδευση.

Ας είμαστε ποιο προσεκτικοί και πιο ευαισθητοποιημένοι όταν κάνουμε λόγο γι’ αυτούς τους δασκάλους, των οποίων των μοναδικό «σφάλμα» είναι το γεγονός ότι είναι «απόφοιτοι της ΕΠΑΘ». Αντί να διαχωρίζουμε τους δασκάλους της μειονότητας σε αποφοίτους ΕΠΑΘ, Ιεροσπουδαστηρίου και σε κατέχοντες πτυχίο παιδαγωγικών σχολών και να αναδεικνύουμε ως ανώτερους κάποιους σε βάρος των άλλων, ας δούμε τους δασκάλους ως ένα ενιαίο σύνολο και ας αναζητήσουμε αυτούς που μοχθούν και αυτούς που δεν μοχθούν. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούμε να αναβαθμίσουμε την μειονοτική εκπαίδευση και να την φτάσουμε στο επίπεδο που της αξίζει μέσα σε ένα άνετο περιβάλλον.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν έχουμε ελλείψεις αλλά λέγοντας αυτό δεν εννοούμε τις ελλείψεις που πηγάζουν από το γεγονός, ότι είμαστε «απόφοιτοι της Ακαδημίας αλλά αναφερόμαστε σε κάποιες νεωτεριστικές ελλείψεις που είναι απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών.

Αντί να δέχονται επαίνους οι δάσκαλοι που αναγνωρίζουν τις ελλείψεις τους και νιώθουν την ανάγκη ανανέωσης, γίνονται κατά περίεργο τρόπο αφορμή για σχόλια του τύπου. «Το είδατε; Αυτοί ομολογούν την άγνοιά τους και ζητάνε σεμινάρια». Έλεος!

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας δεν ζητήσανε σεμινάρια επειδή «είναι απόφοιτοι της Ακαδημίας» αλλά ούτε επειδή δεν μπορούν να διδάξουν τα βιβλία, όπως νομίζουν κάποιοι. Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας ζητούσαν σεμινάριο και πριν έρθουν τα βιβλία, όπως και τώρα. Θα συνεχίσουν να ζητάνε ότι κρίνουν απαραίτητο για την αναβάθμισή της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας.

Τελειώνοντας καταγγέλουμε με λύπη όλες αυτές τις δηλώσεις που έγιναν εναντίον μας και καλούμε τους συναδέλφους μας για το συμφέρον της κοινωνίας να αποστασιοποιούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις κατά των ΕΠΑΘ ‘ητων.

Στο όνομα του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος

Χασάν Χασάν

Γ. Γραμματέας

Σαλίχ Αχμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.