Καταγραφη του πλουτου εμπειριων και σοφιας των ηλικιωμενων

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας για τα δυο ΚΑΠΗ της πόλης μας. Συνολικά τα δυο ΚΑΠΗ εξυπηρετούν περισσότερους από 1800 ηλικιωμένους, ανθρώπους οι οποίοι με την εμπειρία, τη σοφία και τη διάθεσή τους για ζωή, μετατρέπουν τις συγκεκριμένες δομές σε ενεργά κύτταρα δημιουργίας και διατήρησης του πλούτου της παράδοσης.

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Καμία περικοπή στις παροχές των ΚΑΠΗ»

Στη διατήρηση των κατάλληλων συνθηκών, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα διαβίωσης, κι αφετέρου να προσφέρεται ένας ενεργός ρόλος στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, επέμεινε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος. Ο κ. Σωτηρακόπουλος ξεκαθάρισε πως, παρά τις δυσοίωνες προοπτικές που ανοίγει στην ελληνική κοινωνία το 2013, σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες στα ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής, εκεί δε θα υπάρξει ουδεμία έκπτωση και περικοπή. Απεναντίας, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, ήδη δρομολογείται επέκταση των δραστηριοτήτων, στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν οι ηλικιωμένοι, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται το πρόγραμμα παροχών υγείας, που προσφέρονται στο ΚΑΠΗ, χάρη στη συνεργασία του δήμου με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Σωτηρακόπουλος αναφέρθηκε και σε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία καταγραφής των πλούσιων εμπειριών των ηλικιωμένων, προκειμένου αυτές να γίνουν κτήμα των νεότερων γενεών. Αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει αυτή η καταγραφή, περιορίστηκε στο να αποκαλύψει ότι θα περιέχονται στοιχεία από τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αλλά ακόμα και παραμύθια που γνωρίζουν οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ. Νεότερα για αυτήν την πρωτοβουλία θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.