Καταδιωξη στην Εγνατια για τη συλληψη διακινητη

Τρεις συλλήψεις την Πέμπτη για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταφορών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (25-6-2020) το απόγευμα, στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τρείς αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός οι άλλοι δύο διακινητές, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.
 
Τελικά, σε αγροτική περιοχή του Πλατανότοπου Καβάλας το αυτοκίνητο  ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως  οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο διακινητές και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με το παραπάνω όχημα.
 
Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.