Καταδικη για ασχημες συνθηκες διαβιωσης σκυλων

Σε ένα χρόνο με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε Κομοτηναίος

Κάτοικος Κομοτηνής καταδικάστηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή μετά από καταγγελία από την Ομάδα “πρωτοβουλία Πολιτών” για άσχημες συνθήκες διαβίωσης των σκύλων που είχε στην κατοχή του.
 
Η αστυνομία κλήθηκε να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των τεσσάρων σκύλων ύστερα από την καταγγελία που έγινε από τους συμπολίτες μας.
 
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «στο κτήμα αντικρίσαμε την κατάσταση που μας είχαν περιγράψει ότι επικρατούσε στο χώρο, ο οποίος ήταν και είναι μέχρι σήμερα γεμάτος σκουπίδια, περιττώματα των σκυλιών και υπάρχει έντονη δυσοσμία , ενώ δεν υπάρχει καθόλου καθαρό μέρος για τα τέσσερα αυτά σκυλιά, τα οποία είναι αναγκασμένα να ζούνε κάτω από απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες. Τα τέσσερα αυτά σκυλιά μεσαίου μεγέθους έχουν υποτυπώδη πλαστικά “σπιτάκια”, τα οποία ουδόλως τα προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα ένα εξ αυτών είναι αναγκασμένο να διαμένει σε βαρέλι και άλλα δύο σε πλαστικά κασόνια. Είναι δεμένα με σχοινιά και αυτοσχέδιους κόμπους και μάλιστα ένα από αυτά είναι δεμένο σε δέντρο από το λαιμό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πνιγμού, όπως επίσης τα σχοινιά αυτά έχουν μικρό μήκος με αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται οι κινήσεις των σκυλιών».
 
Για όλα τα παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του Κομοτηναίου κατοίκου, ο οποίος τελικώς καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.