Κατα την χειμερινη περιοδο των εκπτωσεων

Σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε η αγορά της Κομοτηνής κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, με ποσοστό 20-25% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, μεγαλύτερη ζήτηση σημειώθηκε στα είδη ένδυσης-υπόδησης, γιατί «αυτός ο τομέας ενδιαφέρει περισσότερο τον καταναλωτή κατά την περίοδο των εκπτώσεων», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Πέτρο Λιανουρίδη. Θετικά λειτούργησε και το μέτρο της έκπτωσης 70%, που «φιλοξένησαν» για πρώτη φορά οι περισσότερες επιχειρήσεις, με στόχο να ρευστοποιήσουν το εμπόρευμα που απέμεινε στα καταστήματα.

Φέτος η κίνηση στην αγορά δεν ήταν αναμενόμενη κατά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να μείνει αζήτητος ο μεγαλύτερος όγκος των εμπορευμάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Πέτρο Λιανουρίδη. Αυτό οδήγησε τους καταστηματάρχες να προχωρήσουν σε μεγάλες προσφορές και μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων, 30%, 40%, 50%. «Είδαμε μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, 30%, 40%, 50%, από το πρώτο δεκαήμερο των εκπτώσεων, γεγονός που δεν είχε ξανασυμβεί». Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου η αυξημένη επισκεψιμότητα, χωρίς αυτό να συμπεριλαμβάνει και την αγοραστική κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λιανουρίδη.

Ωστόσο, μεγαλύτερη ζήτηση σημειώθηκε στα είδη ένδυσης-υπόδησης, γιατί «υπάρχουν ανάγκες» και γιατί «αυτός ο τομέας που ενδιαφέρει περισσότερο τον καταναλωτή κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Βοήθησε και ο καιρός, καθώς υπήρχε και μια κάμψη προς το τέλος των εκπτώσεων».

Σημειωτέον ότι φέτος σε περισσότερα καταστήματα είναι αναρτημένη η πινακίδα με το ποσοστό έκπτωσης 70% ή 1/3 της τιμής, ενώ κάποτε αυτό συνέβαινε σε μετρημένες επιχειρήσεις. Ο βασικός λόγος η ρευστοποίηση του εμπορεύματος που απέμεινε ώστε οι βιτρίνες να «φιλοξενήσουν» πλέον τα ανοιξιάτικα είδη. «Είχαμε άλλη μια μεγάλη κίνηση περίπου για μια εβδομάδα. Από κει και μετά η δουλειά αρχίζει να μετριάζεται λόγω του ότι δεν έχουν μείνει νούμερα και αποχρώσεις σε είδη ένδυσης-υπόδησης που αναζητά ο καταναλωτής», μετέφερε ο κ. Λιανουρίδης.

Τέλος, κάνοντας αποτίμηση της κίνησης στην αγορά της Κομοτηνής κατά την χειμερινή περίοδο των εκπτώσεων, ο κ. Λιανουρίδης ισχυρίστηκε ότι φέτος η αγορά της Κομοτηνής κινήθηκε υποτονικά σε σχέση με πέρυσι. «Πιστεύω ότι η αγορά κινήθηκε με το μικρότερο ποσοστό 20-25% -σε σύγκριση με πέρυσι- στο σύνολο της αγοράς», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, βγάζοντας συμπεράσματα από την επικοινωνία που είχε αυτές τις ημέρες με την πλειοψηφία των καταστηματαρχών της πόλης.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.