Κατα 43% μειωση στα τιμολογια της ΔΕΗ

Αναπροσαρμόζονται ριζικά από την 1η Ιανουαρίου τα όρια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, στα οποία ισχύει η ειδική μειωμένη χρέωση των τιμολογίων κατά 43%, για όλες τις οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα παιδιά και άνω, μετά από την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Για οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα παιδιά, το όριο της μειωμένης χρέωσης καθορίζεται από 3.000 KWh το τετράμηνο που ισχύει σήμερα, σε 3.500 KWh το τετράμηνο.

2. Για οικογένειες με πέντε έως εννέα προστατευόμενα παιδιά, το όριο της μειωμένης χρέωσης από 3.000 KWh το τετράμηνο που ισχύει σήμερα, σε 4.000 KWh το τετράμηνο.

3. Για οικογένειες με δέκα προστατευόμενα παιδιά, το όριο της μειωμένης χρέωσης από 3.000 KWh το τετράμηνο που ισχύει σήμερα, σε 4.500 KWh το τετράμηνο.

Να σημειωθεί ότι στο εξής μόνο το υπερβάλλον των ανωτέρω ορίων θα χρεώνεται με βάση το οικιακό τιμολόγιο. Μέχρι σήμερα, η υπέρβαση του ορίου των 3.000 KWh το τετράμηνο, που ίσχυε ανεξαρτήτως των προστατευόμενων μελών, είχε ως αποτέλεσμα τη χρέωση της συνολικής κατανάλωσης με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο.

Συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΔΕΗ έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για την ανταπόκρισή της σε ένα δίκαιο αίτημα δεκάδων χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών, γεγονός που υπογραμμίζει ότι η εταιρεία, πέρα από τον ειδικό αναπτυξιακό της ρόλο, επιτελεί και κοινωνικό έργο, επιδεικνύοντας ευαισθησία για τους πολύτεκνους πολίτες-καταναλωτές της.

Μ.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.