Καρτες και κλησεις στην Κομοτηνη

Δεν έμεινε στα «χαρτιά» η πρώτη ημέρα εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή, η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, στους δρόμους όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, καθώς και σε δρόμους που είναι παράλληλοι αυτού, στους οποίους υπάρχει η σχετική σήμανση.
 
Το μέτρο ισχύει για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, όπως αναγράφεται στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις στάθμευσης, και σε αντίθεση με το ό,τι έγινε πέρυσι την Απρίλιο, όταν το μέτρο εξαγγέλθηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε, τώρα εφαρμόζεται, και με συνέπειες για τους… ξεχασμένους.
 

Έτσι το πρωί της Δευτέρας η τροχαία έκανε ένα «πέρασμα» από τους δρόμους, κόβοντας κλήσεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε οχήματα τα οποία δεν υπήρχε κάρτα.
 
Παράλληλα, σε αρκετά σημεία οι πιο υποψιασμένοι έβαλαν κάρτες στα οχήματά τους, όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως οι κάρτες, κόστους 30 λεπτών, είναι αυστηρά για μισή ώρα.
 
Μάλιστα δεν παρέχεται στον οδηγό η δυνατότητα να βάλει και δεύτερη συνεχόμενη κάρτα, μιας και στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι να μπορέσουν να αποσυμφορήσουν το κέντρο και η πόλη να γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους καταστηματάρχες.
 

Αυτό που μπορούσε να δει ο περαστικός πάντως ήταν ότι παρά την κίνηση, υπάρχουν αρκετές θέσεις ελεύθερες για παρκάρισμα, μιας και πλέον φαίνεται ότι έχουν γνώση οι οδηγοί.
 
Και όσοι δεν έχουν γνώση, θα κληθούν να πληρώσουν την κλήση, με το πρόστιμο για όποιον δεν έχει κάρτα να είναι 20 ευρώ, το οποίο θα πέφτει στο μισό σε περίπτωση που πληρωθεί εντός 10 ημερών, τουλάχιστον προς το παρόν, μιας και ο νέος ΚΟΚ που επεξεργάζεται το Υπουργείο Μεταφορών φαίνεται ότι θα απαλείψει την πρόβλεψη «εκπτώσεων» για τα πρόστιμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.