«Καποιοι προσπαθουν να αναδειχθουν απο τα δικα μας εργα»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για την κατασκευή του δικτύου ομβρίων στο Κικίδιο

Για τη δρομολόγηση επίλυσης ενός χρόνιο προβλήματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, χαιρετίζοντας την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να εντάξει την «Κατασκευή δικτύου Ομβρίων στον οικισμό Κικδίου» προϋπολογισμού 1.490.000 ευρώ προ ΦΠΑ στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος.
 
«Η υλοποίηση του έργου ξεκινά άμεσα και προβλέπεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων εντός  της κατοικημένης περιοχής του οικισμού, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής των υδάτων προστατεύοντας τον οικισμό από ενδεχόμενη πλημμύρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Δημήτρης Καρασταύρου, σημειώνοντας πως «για την επιχείρησή μας είναι η τρίτη ένταξη μεγάλου έργου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» σε αντίστοιχες προσκλήσεις του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα αυτό».
 
«Είναι δε σε θέση» συνέχισε «να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να αναπτύξει και να βελτιώσει τις υποδομές της προς όφελος των δημοτών γιατί με μεθοδικότητα και σοβαρότητα, προγραμμάτισε, μελέτησε και ωρίμασε τεχνικά εδώ και καιρό τις παρεμβάσεις που απαιτούνται».
 
Μιλώντας για τη σημασία του έργου ο κ. Καρασταύρου υπογράμμισε πως «το παρόν έργο ήταν μια αναγκαιότητα για τον οικισμό Κικιδίου» για  να τονίσει πως «η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα και έτσι προ τριετίας το ωρίμασε αναμένοντας το ανάλογο χρηματοδοτικό εργαλείο. Έτσι  κατέθεσε την πρόταση στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”, και ανταγωνιστικά με όλους τους φορείς της Ελλάδος κατάφερε την ένταξη του».
 
Κλείνοντας ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιους που «προσπαθούν να αναδειχθούν από τα δικά μας έργα» επισημαίνοντας πως «ας είναι και έτσι, αυτό μας τιμά ακόμη περισσότερο, εμείς άλλωστε όπως λειτουργήσαμε μέχρι τώρα   έτσι και στο μέλλον  θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά με  ετοιμότητα να χρησιμοποιούμε και να ανταποκριθούμε σε κάθε άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης  για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.