Κανοντας θεατρο με τις πατουσες

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ξάνθης – Ροδόπης πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ξένων Γλωσσών. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε μια παράσταση ποδοθεάτρου, που είναι μια μορφή Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Θεάτρου, από την αργεντίνα Veronika Gonzales.

Η κ. Gonzales ήρθε με την ομάδα της στην Κομοτηνή και παρουσίασε ένα είδος παντομίμας, με τα πόδια να αντικαθιστούν τα χέρια σε μια παράσταση που θύμισε και κουκλοθέατρο.

Οι πατούσες της κ. Gonzales επικοινώνησαν με τα μικρά παιδιά που παρακολουθούσαν εκστασιασμένα την καλλιτέχνη γι’ αυτό και την αντάμειψαν με θερμό χειροκρότημα κι ένα ακόμη πιο θερμό βλέμμα.

Πρωταγωνιστές οι πατούσες, συμπρωταγωνιστής η μουσική που κινήθηκε σε διάφορα μουσικά είδη από κλασσική μέχρι ροκ εν ρολ. Κούκλες φορεμένες στα πόδια άνοιξαν το δικό τους «άφωνο» διάλογο κι άφησαν τη φαντασία των παιδιών να κάνει τη δουλειά.

Με τα χρώματα, την κίνηση από τις κούκλες, την αμεσότητα της δημιουργού δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη παράσταση την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, ανάμεσά τους πολλοί καθηγητές ξένων γλωσσών.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.