Κανονικη η λειτουργια του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Με κανονικούς ρυθμούς λειτουργεί αυτή την στιγμή το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις σε υλικά πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, γάντια, ακόμη και οινόπνευμα, καθώς οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού πραγματοποιούν κατασχέσεις από το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Ελλείψεις σε απολύτως αναγκαία αναλώσιμα υλικά, όπως αποστειρωμένα γάντια, γάζες, σύριγγες, οινόπνευμα, βρεφικές πάνες, σημειώνονται λόγω των υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, οι οποίοι έχουν σταματήσει να τροφοδοτούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα διότι έχουν να πάρουν 700 εκατ. ευρώ από το 2005, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού Διονύσιο Σαργέντη.

Πάντως, στην Κομοτηνή δεν σημειώνεται αντίστοιχο πρόβλημα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κ. Σωτηρακόπουλο. «Οι εταιρείες που πουλάνε αναλώσιμα υλικά έχουν απειλήσει ότι δεν θα προμηθεύσουν τα νοσοκομεία διότι δεν έχουν πληρωθεί, με το δημόσιο να τους χρωστάει πάρα πολλά χρήματα», ανέφερε ενώ είπε ότι «δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται στις αποθήκες».

Ο κ. Σωτηρακόπουλος
δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κομοτηνής, αυτό της έλλειψης προσωπικού, κυρίως, νοσηλευτικού, αποδίδοντας ευθύνες στον παλιό Οργανισμό του Νοσοκομείου. Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη αλλαγής του Οργανισμού του Νοσοκομείου της πόλης μας.

«Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Κομοτηνής είναι πανάρχαιος. Αυτό δείχνει ότι είναι ένα μικρό νοσοκομείο, που εκτελεί ορισμένες ιατρικές πράξεις. Όμως, δεν φαίνεται η σημαντική δουλειά που γίνεται στο Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, το οποίο κάνει όλες τις ιατρικές πράξεις που γίνονται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό». Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο κ. Σωτηρακόπουλος από το Υπουργείο Υγείας, δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές. «Απ’ ό,τι πληροφορούμαι δεν θα αλλάξει κάτι».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.