Κανονικα θα ξεκινησουν την 1 Ιουνιου οι Ναυαγοσωστες στην Αρωγη

Καλύπτοντας όπως και πέρυσι την μοναδική παραλία της Ροδόπης που θεωρείται πολυσύχναστη

Κανονικά από 1 Ιουνίου θα βρίσκονται στις θέσεις τους στην παραλία Αρωγής οι ναυαγοσώστες που προβλέπονται από το νόμο για πολυσύχναστες παραλίες, με 3 ναυαγοσώστες σε ισάριθμους πύργους, ένα συντονιστή και 2 ναυαγοσώστες σε σκάφος.
 
Ο χώρος που θα καλύπτουν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Αρωγής, τη μοναδική που θεωρείται πολυσύχναστη στη Ροδόπη, είναι ο κατάλληλα οργανωμένος χώρος μήκους χιλίων διακοσίων μέτρων περίπου, όπου λειτουργούν οι χώροι που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Κομοτηνής.
 
Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στην παραλία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας καθημερινή κάλυψη από τις 10:30π.μ. έως τις 17:30μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες Αργιών.
 
Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου που υπάρχει για αυτό το σκοπό με την ακτή να διαθέτει 3 πύργους.
 
Επίσης υπάρχει ένας συντονιστής-επόπτης ναυαγοσωστών, ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει την υπηρεσία, είναι υποχρεωμένη να διαθέτει για την ναυαγοσωστική κάλυψη της ακτής Αρωγής του Δήμου Κομοτηνής ένα μηχανοκίνητο μικρό ταχύπλοο σκάφος μήκους τουλάχιστον πέντε μέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.